Useimmat kesätyöpaikat ovat jo menneet, mutta töitä kannattaa vielä kysellä suoraan työpaikoista

Yritykset ja kunnat tarjoavat kesätöitä samaan tapaan kuin aiempinakin kesinä – epävarmasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. TE-keskuksista kerrotaan, että useimmat kesätyöpaikat ovat jo menneet, mutta laakereille ei kannata jäädä lepäilemään, vaan töitä kannattaa vieläkin kysellä suoraan työpaikoista.

Myyntityöt ovat suosituimpia kesäduuneja, mutta ne halutaan tehdä mieluummin kaupan palvelutiskillä tai kassalla kuin puhelimessa.

Varsinais-Suomessa työ kasvien parissa ei nappaa. – Puutarha-alalle on haastavaa saada kesätyöntekijöitä, koska kulkeminen töihin voi olla hankalaa.

Siivoushommia tuntuu olevan tarjolla koko maassa: siivoaminen kesähelteellä ei vain tunnu kelpaavan. – Siivousala on toinen ala, jolle on vaikea saada työntekijöitä, kertoo Eija Erlamo Varinais-Suomen TE-toimistosta.


Kesäduuneja tarjolla entiseen malliin – siivoaminen ja puhelinmyynti eivät kelpaa
Yle


”Olen löytänyt netistä kämpän ja sohvan – miksei sieltä voisi kesätöitä löytää?”
Yle


Kesätyönhaku kannattaa levittää kaikkiin kanaviin – Yle: Nuoret etsivät töitä netti-ilmoituksilla
Talouselämä


SAK: Kesätöitä tarjolla entistä vähemmän
Talouselämä


Kaikki kesätyöt eivät kelpaa – ja firmat tietävät sen
Talousanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö:

  • Posti tarjoaa kesätöitä 2400:lle 21.4.2017 - Posti palkkaa noin 2400 kesätyöntekijää erityisesti postin- ja sanomalehtien varhaisjakeluun, mutta myös muihin tehtäviin. Työpaikkoja on eri puolilla Suomea. Varsinais-Suomeen palkataan 330 kesätyöntekijää. Kesätyö tarjolla 2 400 nuorelle – paikkoja ympäri Suomen Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö:
  • Kesätyöntekijöiden työehdot samat kuin muilla työntekijöillä 19.4.2017 - Kesän lähestyessä työsuojeluviranomainen muistuttaa, että kesätyöntekijöiden työehdot ovat samat kuin muillakin ja alle 18-vuotiaita koskevat tietyt erityissäännökset. Kesä- ja kausityöntekijöiden työoloja ja työsuhteen ehtoja valvomalla varmistetaan, että myös kausityöläisillä ja nuorilla työntekijöillä on oikeudenmukaiset työsuhteen ehdot sekä turvallinen ja terveellinen työympäristö. Kesätyöntekijällä samat työehdot kuin muillakin Aluehallintovirasto Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö, nuoret:
  • 50 nuorta kesätöihin alueen yhdistyksiin OP Turun Seudun tuella 5.4.2017 - Tulevana kesänä 50 Turun seudulla asuvaa 15-17-vuotiasta nuorta pääsee jälleen 2 viikoksi kesätöihin alueen yhdistyksiin OP Turun Seudun tuella. Pankki maksaa yhdistykselle nuoren palkan, 400 euroa/nuori. Mukana kesätyökampanjassa on iso joukko Turun alueen yleishyödyllisiä yhdistyksiä sekä monen tyyppisiä pestejä. Luvassa on koko joukko mielenkiintoisia tehtäviä esimerkiksi lasten ja nuorten leireillä, urheilukerhoissa ja kesätapahtumissa. Nuoret voivat hakea kesätyöpaikkaa lähettämällä hakemuksensa suoraan
  • Parhaan kesätyönantajan palkinto Vahanen Rakennusfysiikka Oy:lle 11.11.2016 - Vahanen Rakennusfysiikka Oy on palkittu Suomen parhaana kesätyönantajana Akavan opiskelijoiden kilpailussa. Vahanen Rakennusfysiikka Oy on ympäri Suomea toimiva rakennusalan asiantuntijaorganisaatio, joka erottui kilpailussa panostuksellaan perehdytykseen ja myöhempiin työllistymismahdollisuuksiin. Vahanen Rakennusfysiikka Oy palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana Työ- ja elinkeinoministeriö Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö:
  • Somerolaisnuorilla kohtuullisen hyvin kesätöitä 8.7.2016 - Somerolaisnuoria on työllistynyt kesäksi kaupungille, yrityksiin ja Osuuspankin Kesäduuni-kampanjan avulla yhdistyksiin. Someron kaupungin tarjoamiin kesätöihin on päässyt 38 nuorta. Hakijoita oli 124. Yrityksistä suurimpia nuorten kesätyöllistäjiä ovat kaupat, pankit ja Lamminniemi. Nuorten kesätyötilanne kohtuuhyvä Paikallislehti Somero Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö: