Rakentamisen suhdannetilanne säilynyt tyydyttävänä – ei ennakoida enää heikkenevän

Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne on säilynyt tyydyttävällä tasolla kuluneen talvikauden aikana juuri toteutetun kyselyn mukaan. Rakennusalan toimijoiden osalta töiden määrä näyttää pysyvän ennallaan myös kevään ja tulevan kesän aikana.

Viime vuonna Varsinais-Suomen rakennusmarkkinoiden osuus oli noin 9 prosenttia koko maan markkinoista, eli kaikkiaan noin 2,6 miljardia euroa. Rakentaminen työllisti alueella keskimäärin 13 400 henkilöä, joka on noin 10 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Vuonna 2014 rakennuslupia myönnettiin Varsinais-Suomen alueella noin neljännes vähemmän kuin edellisvuonna. Asuntorakentaminen supistui neljänneksellä edellisestä vuodesta. Myös toimitilarakentaminen supistui kokonaisuutena lähes 40 prosenttia.

Kokonaisuutena rakentamisen suhdanteen ei ennakoida enää heikkenevän. Positiivista on, että korjausrakentamisen ohella myös uudisrakentamisen alamäki pysähtynee kuluvan vuoden aikana.


Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdanne pysynee ennallaan
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala:

  • Osaamiskartoitus rakennusalan työnhakijoille 23.11.2016 - Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun Aikuiskoulutuskeskus kartoittavat alueen rakennusalan työnhakijoiden osaamista. Kuusi päivää kestävän kartoituksen aikana voi suorittaa työturvallisuus- ja tulityökortit. Kartoitukset alkavat marras- ja joulukuun vaihteessa. Rakennusalan työnhakijat osaamiskartoitukseen Varsinais-Suomessa Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala
  • Rakentaminen kasvussa 31.8.2016 - Rakennusteollisuus RT on välikatsauksessaan korottanut rakentamisen tämän vuoden kasvuennusteen 6,5 prosenttiin. Huhtikuinen ennuste oli 3,5 prosenttia. Erityisesti rakennetaan asuntoja, toimitiloja ja julkisia rakennuksia. Rakentamiseen odotetaan kovaa kasvua – nousu jatkuu ensi vuonna Turkulainen Rakentamisessa ennakoitua kovempi kasvu Rakennusteollisuus RT Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakentaminen:
  • Talonrakennus kasvaa Varsinais-Suomessa 15.4.2016 - Rakennusalalla ennakoidaan töiden määrän lisääntyvän seuraavan puolen vuoden aikana. Myös asuntotuotannon, toimitilarakentamisen ja korjausrakentamisen kasvuun uskotaan.
  • Rakentajien työllisyys kohentui selvästi 1.4.2016 - Rakennusalan työllisyystilanne on parantunut selvästi viime vuotiseen verrattuna.
  • Rakentajien työttömyys vähentynyt vauhdilla 11.2.2016 - Rakentajien työttömyys on vähentynyt alkutalven aikana kaikkialla Suomessa. Viime vuoden yli 22,3 prosentin työttömyydestä tipahdettiin tammikuun aikana jo 19,7 prosenttiin.