Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille

Suomalainen mekaniikan ja elektromekaniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies Oy avaa Turun-toimipisteessään jo seitsemännen autoteollisuuden komponentteja valmistavan robottiasemansa. Käyttöönottoa saapuvat juhlistamaan Steran oman väen lisäksi aseman toimittajan ABB:n ja Valmet Automotiven edustajat.

– Automatisointi lisää kilpailukykyä ja parantaa tuotannon joustavuutta, kertoo Stera Technologies Oy:n toimitusjohtaja Heikki Ajanko.

– Robottiasemat toimivat kolmessa vuorossa, sillä automatisoidun tuotannon investoinnit ovat olleet poikkeuksellisen suuret. Kaikkien robottiasemien toimitus on sujunut sovitussa aikataulussa. Tuotantokapasiteetin kasvaessa Stera tulee tänäkin vuonna palkkaamaan kymmeniä uusia työntekijöitä.

Steran robottiasemista viisi on pistehitsausrobotteja ja kaksi toimii jauhekaarihitsauksella.

Aiemmin Hihra Oy:n nimellä tunnettu Steran Turun-tehdas on toimittanut ohutlevykomponentteja autoteollisuudelle jo vuodesta 1976 lähtien. Autoteollisuuden asiakkaita ovat olleet General Motors, Saab Automobile, Scania ja Magna Steyr.

Stera Technologies palkkasi viime vuonna lähes sata henkeä, joista 70 Suomeen, 20 Viroon ja noin kymmenen Intiassa sijaitsevaan tehtaaseen. Suomessa Steran tehtaita on Turun lisäksi Kaarinassa, Paimiossa, Tammelassa ja Kaavilla. Yrityksen liikevaihto on jälleen kasvussa: ennuste vuodelle 2015 on noin 65 miljoonaa euroa.


Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille
Aamuset


STERA avaa uuden robottiaseman Turussa
Turkulainen


Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoteollisuus: