Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille

Suomalainen mekaniikan ja elektromekaniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies Oy avaa Turun-toimipisteessään jo seitsemännen autoteollisuuden komponentteja valmistavan robottiasemansa. Käyttöönottoa saapuvat juhlistamaan Steran oman väen lisäksi aseman toimittajan ABB:n ja Valmet Automotiven edustajat.

– Automatisointi lisää kilpailukykyä ja parantaa tuotannon joustavuutta, kertoo Stera Technologies Oy:n toimitusjohtaja Heikki Ajanko.

– Robottiasemat toimivat kolmessa vuorossa, sillä automatisoidun tuotannon investoinnit ovat olleet poikkeuksellisen suuret. Kaikkien robottiasemien toimitus on sujunut sovitussa aikataulussa. Tuotantokapasiteetin kasvaessa Stera tulee tänäkin vuonna palkkaamaan kymmeniä uusia työntekijöitä.

Steran robottiasemista viisi on pistehitsausrobotteja ja kaksi toimii jauhekaarihitsauksella.

Aiemmin Hihra Oy:n nimellä tunnettu Steran Turun-tehdas on toimittanut ohutlevykomponentteja autoteollisuudelle jo vuodesta 1976 lähtien. Autoteollisuuden asiakkaita ovat olleet General Motors, Saab Automobile, Scania ja Magna Steyr.

Stera Technologies palkkasi viime vuonna lähes sata henkeä, joista 70 Suomeen, 20 Viroon ja noin kymmenen Intiassa sijaitsevaan tehtaaseen. Suomessa Steran tehtaita on Turun lisäksi Kaarinassa, Paimiossa, Tammelassa ja Kaavilla. Yrityksen liikevaihto on jälleen kasvussa: ennuste vuodelle 2015 on noin 65 miljoonaa euroa.


Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille
Aamuset


STERA avaa uuden robottiaseman Turussa
Turkulainen


Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoteollisuus:

  • Autotehtaalle noin 450 hakijaa 2.8.2016 - Uudenkaupungin autotehtaan rekrytointikoulutukseen haki noin 450 henkilöä. Valintaprosessi päättyy elokuun puolessa välissä. Koulutuksen kautta työllistytään Valmet Automotivelle hitsaamoon, maalaamoon ja kokoonpanoon. Uudenkaupungin autotehtaan avoimia työpaikkoja haki 450 henkilöä Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoala:
  • Valmet Automotive jatkaa A-sarjan valmistusta vuonna 2017 22.4.2016 - Valmet Automotive sai hyviä uutisia, kun Daimler kertoi jatkavansa suositun Mercedes Benzin A-sarjan valmistusta Suomessa.
  • Pilkington palkkaa kymmeniä Laitilan tehtaalle 31.3.2016 - Ajoneuvojen laseja valmistava Pilkingtonin Laitilan tehdas on palkannut alkuvuoden aikana yli 20 uutta työntekijää. Määrä saattaa yhtiön mukaan kasvaa kevään mittaan lähes kolmeenkymmeneen.
  • Mercedes-Benz jatkaa Uudenkaupungin autotehtaalla 26.11.2015 - Valmet Automotive ja Mercedes-Benz kertovat, että GLC-mallin valmistus alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla alkuvuodesta 2017.
  • Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille 16.4.2015 - Suomalainen mekaniikan ja elektromekaniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies Oy avaa Turun-toimipisteessään jo seitsemännen autoteollisuuden komponentteja valmistavan robottiasemansa. Stera Technologies palkkasi viime vuonna lähes sata henkeä, joista 70 Suomeen, 20 Viroon ja noin kymmenen Intiassa sijaitsevaan tehtaaseen.