Peliteollisuus kasvanut Turussa

Peliteollisuuden merkitys on muutaman viime vuoden aikana kasvanut nopeasti sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Turku ei ole jäänyt kehityksen jalkoihin, sillä myös täällä peliyhtiöiden ja niissä työskentelevien määrä on kasvanut nopeasti, lähes kolminkertaistunut muutamassa vuodessa.

Varsinais-Suomessa pelialan kasvua on tuettu muun muassa Pelinrakentaja-hankkeella. Hankkeessa Turkuun on luotu pelialan keskittymää, jota on parin vuoden ajan markkinoitu GameTurku-nimellä.

Turku Science Parkin ICT-Cityssä järjestetään 22.–23. huhtikuuta Turku Game Day, johon kokoontuu pelialan osaajia Turusta ja muualta Suomesta.


Turkulaisten peliyritysten määrä kolminkertaistui kahdessa vuodessa
Turun Sanomat


Turkulaisten peliyritysten määrä kolminkertaistui kahdessa vuodessa
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta peliteollisuus, peliala:

  • Turkulainen peliyhtiö TicBits myyty 5.7.2016 - 9 henkeä työllistävä pieni turkulainen peliyhtiö TicBits on myyty hongkongilaiselle Animoca Brandsille 2,35 miljoonalla eurolla. Animoca Brands maksaa vielä miljoonan lisää vuonna 2018. Suomalainen pelifirma myytiin Hongkongiin – 372 000 € työntekijää kohti Talouselämä Pieni turkulainen peliyhtiö ostettiin Aasiaan – TE: Yli kolmen miljoonan kauppa Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta peliala:
  • Peliteollisuus kasvanut Turussa 16.4.2015 - Peliteollisuuden merkitys on muutaman viime vuoden aikana kasvanut nopeasti sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Turku ei ole jäänyt kehityksen jalkoihin, sillä myös täällä peliyhtiöiden ja niissä työskentelevien määrä on kasvanut nopeasti, lähes kolminkertaistunut muutamassa vuodessa.
  • Pelialan uudet luvut julki: Neljässä vuodessa Suomeen syntyi 179 uutta pelifirmaa 25.2.2015 - Vaikka peliala on voimakkaasti keskittynyt pääkaupunkiseudulle, merkittäviksi pelialan keskittymiksi ovat nousseet myös Turku, Tampere, Oulu, Kajaani, Joensuu, Kotka ja Kouvola. Peliyritykset työllistävät Suomessa nyt noin 2500 ihmistä.
  • Turkulaismiehet uskovat Kalevalan voimaan pelimaailmassa 14.10.2014 - Tällä hetkellä FakeFishissä työskentelee ELY-keskuksen starttirahalla toimivien viiden perustajan lisäksi kolme harjoittelijaa. Yhdelle olisi kuitenkin vielä tarvetta.
  • Keskusta kutsuu laajaan työllisyysneuvonpitoon 22.8.2014 - – Kokoontumisen jälkeen tulisi olla yhteinen näkemys siitä, mitä eri toimenpiteitä yhteiskunnan pitää tehdä, jotta päästään näivettymisen kierteestä kasvun ja luovuuden tilaan, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo.