Meyer etsii nyt alihankkijoita Turusta ja muualta Suomesta

Meyer on kiinnostunut hankkimaan alihankkijoita myös muille kuin Turun telakalleen. Finpron järjestämässä tilaisuudessa tänään noin sata suomalaista meriteollisuusyritystä esitteli osaamistaan Meyerin telakan edustajille.

Tilaisuuden avannut eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka on tyytyväinen, että Suomen pitkät laivanrakennusperinteet saavat jatkoa.

– Yhteistyö Meyerin kanssa on konkreettinen esimerkki siitä, miten pieni vientivetoinen maa hyötyy toimivista kauppasuhteista – suomalainen osaaminen vahvistuu ja työpaikkoja syntyy, korostaa Toivakka.

Meyerillä on kolme telakkaa, joiden tilauskirjat sisältävät: kolme risteilijäalusta ja yksi autolautta Meyer Turku, seitsemän alusta Meyer Werft sekä 15 jokialusta Neptun Werft.

Meyer tapaa useita erilaisia alihankkijoita Turun tilaisuudessa. Meyerin määrittelyjen perusteella Finpro kutsui paikalle sellaiset alihankintayritykset, joiden tuotteille tai palveluille on aidosti kysyntää. Valitut yritykset tarjoavat esimerkiksi terästöitä, sähkölaitteita, julkisten ja teknisten tilojen turn key -toimituksia sekä hyttien kalusteita ja materiaaleja.

Meriklusteri työllistää suoraan merisektoriin liittyvissä toiminnoissa Suomessa yli 43 000 henkilöä, joista meriteollisuus työllistää yli 21 000 henkilöä.

– Suomalaisilla yrityksillä on jo osaamista toimia ulkomailla. Esimerkiksi 15 prosenttia Ranskassa parhaillaan valmistuvasta Oasis 3 -risteilijän koneista, laitteista ja alihankinnasta on ostettu Suomesta. Hankinnan laajuus kuvastaa hienosti sitä osaamista mitä meillä täällä on näihin suuriin risteilijöihin, kuvaa meriteollisuuden johtava asiantuntija Ulla Lainio Finprosta.


Meyer etsii nyt alihankkijoita Turusta ja muualta Suomesta
Turkulainen


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Meyer Turku:

  • Kahden risteilijän kauppa vahvistettu 9.5.2017 - Royal Caribbean Cruises-varustamon kahden Icon-luokan risteilijän osto Meyer Turulta on varmistunut. Esisopimus tehtiin viime syksynä ja laivat ovat valmiita vuosina 2022 ja 2024. Meyer Turku työllistää tällä hetkellä 1600 henkilöä. Uusille työntekijöille on suuri tarve: Meyer Turku tulee rekrytoimaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 500 henkilöä. Myös verkostoyrityksiin tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun – telakalla
  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle lisäinvestointeja 17.2.2017 - Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa, jotta tilaukset saadaan tehtyä. Luvassa on muun muassa uusi nosturi, hyttitehtaan laajennus ja teräsvarasto. Katettua laivanrakennushallia ei kuitenkaan suunnitelmissa ole. Turun telakan investoinnit kohoavat ainakin sataan miljoonaan euroon Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Meyer Turku palkittu Turun Kehittäjänä 17.11.2016 - Meyer Turku on palkittu vuoden Turun Kehittäjä -palkinnolla. Palkinnon jakaa Turun Nuorkauppakamari. Turun Kehittäjä -palkinto Meyerille Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle jälleen kahden risteilijän tilaus 11.10.2016 - Meyer Turku ja Royal Caribbean Cruises -varustamo ovat tehneet aiesopimuksen kahdesta risteilijästä, joiden toimitusvuodet ovat 2022 ja 2024. Tilauksen ansiosta telakka voi työllistää lisää ihmisiä. Viime kuussa Carnival Corporation tilasi telakalta kaksi risteilijää. Turun telakalle kaksi suurta laivatilausta Turun Sanomat Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta – Tilaajana Royal Caribbean Cruises Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka: