Meyer etsii nyt alihankkijoita Turusta ja muualta Suomesta

Meyer on kiinnostunut hankkimaan alihankkijoita myös muille kuin Turun telakalleen. Finpron järjestämässä tilaisuudessa tänään noin sata suomalaista meriteollisuusyritystä esitteli osaamistaan Meyerin telakan edustajille.

Tilaisuuden avannut eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka on tyytyväinen, että Suomen pitkät laivanrakennusperinteet saavat jatkoa.

– Yhteistyö Meyerin kanssa on konkreettinen esimerkki siitä, miten pieni vientivetoinen maa hyötyy toimivista kauppasuhteista – suomalainen osaaminen vahvistuu ja työpaikkoja syntyy, korostaa Toivakka.

Meyerillä on kolme telakkaa, joiden tilauskirjat sisältävät: kolme risteilijäalusta ja yksi autolautta Meyer Turku, seitsemän alusta Meyer Werft sekä 15 jokialusta Neptun Werft.

Meyer tapaa useita erilaisia alihankkijoita Turun tilaisuudessa. Meyerin määrittelyjen perusteella Finpro kutsui paikalle sellaiset alihankintayritykset, joiden tuotteille tai palveluille on aidosti kysyntää. Valitut yritykset tarjoavat esimerkiksi terästöitä, sähkölaitteita, julkisten ja teknisten tilojen turn key -toimituksia sekä hyttien kalusteita ja materiaaleja.

Meriklusteri työllistää suoraan merisektoriin liittyvissä toiminnoissa Suomessa yli 43 000 henkilöä, joista meriteollisuus työllistää yli 21 000 henkilöä.

– Suomalaisilla yrityksillä on jo osaamista toimia ulkomailla. Esimerkiksi 15 prosenttia Ranskassa parhaillaan valmistuvasta Oasis 3 -risteilijän koneista, laitteista ja alihankinnasta on ostettu Suomesta. Hankinnan laajuus kuvastaa hienosti sitä osaamista mitä meillä täällä on näihin suuriin risteilijöihin, kuvaa meriteollisuuden johtava asiantuntija Ulla Lainio Finprosta.


Meyer etsii nyt alihankkijoita Turusta ja muualta Suomesta
Turkulainen


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Meyer Turku: