Raumalta kelluva virkistysalue arabiemiraatteihin

Kahden lounaissuomalaisen yrityksen yhteenliittymä toimittaa kelluvan virkistysalueen Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Arvioitu kotimainen työllisyysvaikutus on yli sata henkilötyövuotta. Lautta rakennetaan Raumalla.

Asialla ovat turkulainen kelluviin kiinteistöratkaisuihin erikoistunut Global Accommodation Management eli GAM sekä raumalainen meriteollisuusyritys Rauma Marine Constructions eli RMC. Asiakasta tai kaupan kokonaisarvoa ei vielä julkistettu.

Virkistysalueeksi tarkoitettu rakenne on osittain monikerroksinen ja pinta-alaltaan yli 9000 neliömetriä. Se käsittää muun muassa uima-altaita ja ravintoloita tukitiloineen. Virkistysalue rakennetaan Rauman telakka-alueella, ja työt alkavat 2015 aikana.

RMC:n saaman alihankintaurakan arvo on toimitusjohtaja Heikki Pöntysen mukaan joitakin miljoonia euroja.

– Tämä on hieno osoitus siitä, että alan suomalaiselle huippuosaamiselle on olemassa kansainvälistä kysyntää. Hanke on merkittävä paitsi RMC:lle myös alueellisesti, Pöntynen sanoo.

– RMC on täydessä valmiudessa ottamaan jatkossakin vastaan erilaisia telakkatöitä ja työllistämään verkostonsa kautta kotimaisia huippuosaajia, hän lupaa.

Lähde: Turun Sanomat