Turun telakalla tilausähky – Lisää töitä Raumalle?

Uusi omistaja ja suhdannekäänne maailman risteilijämarkkinoilla tekevät ihmeitä Meyerin Turun telakalle. Vuosikausia alityöllistetyn ja raskasta tappiota tehneen telakan tilauskirjat täyttyvät sitovilla tilauksilla ja tilausoptioilla kovalla vauhdilla.

Tänä ja ensi vuonna tosin laivoja voisi tehdä enemmänkin, mutta näiden vuosien toimituksiin ei enää uusia tilauksia ehdi sopia. Risteilijävarustamo TUI:n tilaamat Mein Schiff 4 ja 5 valmistuvat Turussa tänä ja ensi vuonna.

Helmikuussa varmistui Tallinkin nopean autolautan tilaus. Lautan on määrä valmistua vuoden 2017 alkupuolella. Samana vuonna valmistuu myös Mein Schiff 6. Tallinkilla on optio myös lisälauttaan.

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer arvioi, että telakalle voisi ottaa vielä lisääkin tilauksia jo vuodelle 2018.

”Carnivalin tilaukset tulevat myöhemmin. Vakaa työkuorma on hyvä pohja jatkoinvestoinneille”, sanoo Meyer.

Maaliskuussa syntyi aiesopimus maailman suurimman risteilijävarustamo Carnivalin jättimäisestä risteilijätilauksesta. Sopimuksen mukaan Meyer saa tehtäväksi neljä ja italialainen Fincantieri viisi risteilijää, jotka valmistuvat vuosina 2019–2022. Meyerin osuudesta kaksi laivaa valmistunee Turussa ja kaksi Papenpurgissa.

Vuonna 2019 Turussa valmistunee viimeinen laiva TUI:lle, Mein Schiff 8. Turun telakka pystyy luovuttamaan kaksi laivaa vuodessa, joten ensimmäinen Carnivalin jättiristeilijöistä voisi valmistua aikaisintaan samana vuonna.

Varustamojen halu tehdä aiesopimuksia telakoiden kanssa johtuukin juuri siitä, että varustamot haluavat varmistaa rakennuspaikkansa kapasiteetin loppumisen pelossa.

Kaksi vuotta sitten risteilijämarkkinoiden tilauskanta esisopimuksineen oli 14 miljardia dollaria. Carnivalin sopimusten jälkeen tilauskanta nousee jopa 34 miljardiin dollariin. Dollareilla ostavien tilausintoa on kasvattanut euron raju heikentyminen.

Miten nopea käänne heijastuu pienempiin laivanrakennusalan yrityksiin Suomessa?

”Meillä on ihan hyvä työllisyys loppuvuodeksi”, sanoo Rauma Marine Costructionsin toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

RMC on viime vuonna syntynyt yritys, joka herätti henkiin STX:n lopettaman Rauman telakan.

”Viime viikolla palkkasimme kymmenen ihmistä ja muutama vielä palkataan”, Pöntynen sanoo. RMC toimii pienellä omalla ydinjoukolla ja ostaa enimmän osan töistä alihankintana. Oma väkeä RMC:llä on pian noin 50.

Pöntysen mukaan tilausvyöry Turkuun on loistava asia koko klusterille.

”En koe että olisimme kilpailijoita, meillä on kaikilla oma roolimme. Me olemme koko ajan liputtaneet yhteistyön puolesta.”

Jos Turusta loppuu kapasiteetti, Raumalla sitä on. Raumalla on aikanaan rakennettu yli 40 autolauttaa, mutta se voi toimia myös alihankkijana.

Lähde: Talouselämä