Teollisuustuotanto ja uudet tilaukset supistuivat jyrkästi

Teollisuudella meni heikosti helmikuussa. Sekä teollisuustuotanto että uudet tilaukset supistuivat jyrkästi vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan uudet tilaukset supistuivat 5,5 prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Tuotanto väheni 5,1 prosenttia.

Uudet tilaukset supistuivat kaikilla päätoimialoilla lukuun ottamatta paperi- ja kartonkiteollisuutta. Tuotanto väheni kaikilla toimialoilla.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki arvioi, että luvut kertovat Suomen talouden heikon tilanteen jatkuvan odotettuakin synkempänä. Erityisesti jo kasvuun päässeen metalliteollisuuden kääntyminen alamäkeen huolettaa Kuoppamäkeä.

Hän huomauttaa kuitenkin, että euroalueen kasvunäkymät ovat parantuneet ja Suomen vienti Saksaan on jo kasvanut.


Teollisuustuotanto ja uudet tilaukset supistuivat jyrkästi
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta teollisuus:

  • Teollisuustuotanto supistui edelleen 12.10.2015 - Teollisuustuotanto supistui Tilastokeskuksen mukaan elokuussa yli 2 prosenttia vuoden takaisesta. Tuotanto on pudonnut joka kuukausi tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.
  • Pukkilan Turun tehtaan toiminta loppumassa 14.4.2015 - Keraamisia laattoja valmistava Pukkila Oy Ab suunnittelee tuotannon siirtämistä pois Suomesta sekä samaan aikaan muiden toimintojensa tehostamista. Yhtiö aloittaa kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yt-neuvottelut.
  • Teollisuustuotanto ja uudet tilaukset supistuivat jyrkästi 10.4.2015 - Teollisuudella meni heikosti helmikuussa. Sekä teollisuustuotanto että uudet tilaukset supistuivat jyrkästi vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Euroalueen kasvunäkymät ovat kuitenkin parantuneet ja Suomen vienti Saksaan on jo kasvanut.
  • Lähes 100 000 työpaikkaa kadonnut 30.3.2015 - Teollisuudesta on talouskriisin jälkeen kadonnut Suomessa jo lähes 100 000 työpaikkaa. Teollisuuden alamäki on iskenyt syvän loven Suomen vientiin, sillä teollisuus vastaa yhä noin 90 prosenttia Suomen viennistä. Vaikeiden vuosien myötä teollisuuden investoinnit ovat olleet pitkään laskussa, mikä ei lupaa hyvää tulevaisuuden suhteen.
  • Teollisuuden työpaikkoja kadonnut kiihtyvällä tahdilla – tutkimus selvitti rutiinitehtävien häviämisen syyt 25.3.2015 - Teknologinen kehitys ja viime vuosina myös tuotantoprosessien siirtäminen ulkomaille ovat vieneet teollisuuden suorittavia työpaikkoja kiihtyvällä vauhdilla.