100 hehtaaria tilaa yrittää

Maskun Rivieran yritysalue on kovaa vauhtia toteutumassa nyt, kun moottorintien rakentaminen Maskun kohdalla etenee. Yritystontteja on myyty ja varattu ilahduttavasti, ja esimerkiksi yksi kortteli on myyty jo kokonaan, kertoi Maskun kunnanjohtaja Rauli Lumio tiedotustilaisuudessa 2.4.

– Maskun kunta on tulouttanut tonttikaupoista jo 1,3 miljoonaa – voidaan todeta, että kysyntää on, vaikka on tällainen taantumakin. Mutta ovathan Rivieran sijainti ja liikenneyhteydet toki erinomaiset Turun kaupunkiseudulla: Turkuun on matkaa 17 kilometriä, lähellä on muun muassa kaksi satamaa ja Turun lentokenttä, Lumio kertasi yritysalueen etuja.

Koko Rivieran alue on kooltaan 100 hehtaaria, josta kaupallisia alueita on 30,8 hehtaaria. Rakennusoikeutta on yhteensä 150 000 kerrosalaneliötä. Alueelle on suunniteltu – ja pääosin jo kaavoitettukin – yritysalueita eri tarkoituksiin sekä kerrostaloalueita, ja näitä vastaava yhtä suuri virkistysalue.

– Maskun kotisivun kautta pääsee nyt katsomaan myytäviä tontteja, joiden tarkemmat tiedot saa samalla. Yritykset voivat olla yhteydessä yhteyspäällikkö Pekka Määttäseen ja maankäyttöinsinööriin, joka voi kierrättää ostajia maastossa. Lupaamme yrittäjille nopeita päätöksiä, Lumio totesi.

Moottoritie halkoo Rivieran alueen, jonka keskelle tulee eritasoliittymä. Moottoritien rakennustyöt ovat edenneet nopeasti, ja esimerkiksi useita siltoja on jo rakennettu.

Rakennustöitten myötä etenevät myös tonttien pohjatyöt, kun koskematon kallioaluetta louhitaan tietyön tarpeisiin. Samalla saadaan valmiita tasaisia yritystontteja. Muuten Maskun kunta ei aio osallistua tonttien tasoitustöihin, joita esimerkiksi tuleva kauppakeskuksen tontti vaatii.

Kauppakeskusta suunnittelevan Toivo Sukarin kanssa tonttikauppa on kunnanjohtaja Lumion mukaan ratkeamassa kesään mennessä.

– Kauppakeskukseen tulevan veturiyrityksen kanssa käydään neuvotteluja. Siitä riippuu muiden yrittäjien sitoutuminen, hän arvioi.

Maskun kunnalle Rivieran yritysalue tuo paitsi suoranaista rahaa tonttikaupoista, myös lisää elinvoimaa. Yritysalueen arvioidaan tuovan kuntaan 500-1000 uutta työpaikkaa.

Lähde: Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti