Vienti luisui neljä prosenttia helmikuussa

Suomen tavaraviennin arvo jatkoi laskuaan helmikuussa. Tullin ennakkotilaston mukaan vientiä kertyi 4,2 miljardin euron arvosta, mikä on neljä prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi-helmikuun yhteenlaskettu vienti putosi seitsemän prosenttia.

Muun muassa öljytuotteiden sekä koneiden ja laitteiden vienti pieneni. Nousussa olivat muun muassa kulkuneuvojen sekä raudan ja teräksen vienti.

Kauppatase oli helmikuussa 200 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-helmikuussa miinusta kertyi yhteensä 525 miljoonaa.

Yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski kahdeksan prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tuonnin laskuun vaikutti eniten raakaöljyn tuonnin arvon pieneneminen.


Vienti luisui neljä prosenttia helmikuussa
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta vienti:

  • HyTest Oy:lle vientipalkinto 11.1.2017 - HyTest Oy on saanut Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan myöntämän Varsinais-Suomen vientipalkinnon. Yritys valmistaa monoklonaalisia vasta-aineita ja antigeenejä diagnostiikka-teollisuudelle ja on alansa johtavia yrityksiä. Varsinais-Suomen vientipalkinto HyTest Oy:lle Aamuset… Read more "HyTest Oy:lle vientipalkinto"
  • Labmaster Oy:lle kuuden miljoonan sijoitus 7.9.2016 - Eteleäkorealainen sijoittajakonsortio sijoittaa kuusi miljoonaa euroa turkulaiseen diagnostiikka-alan yritykseen Labmaster Oy:hyn. Yritys kehittää katodiseen elektrokemiluminesenssiin perustuvaa mittausteknologiaa ja tähtää Aasian markkinoille. Turkulainen bioalan yritys sai miljoonasijoituksen Etelä-Koreasta… Read more "Labmaster Oy:lle kuuden miljoonan sijoitus"
  • Vienti luisui neljä prosenttia helmikuussa 7.4.2015 - Suomen tavaraviennin arvo jatkoi laskuaan helmikuussa. Muun muassa öljytuotteiden sekä koneiden ja laitteiden vienti pieneni. Nousussa olivat muun muassa kulkuneuvojen sekä raudan ja teräksen vienti.
  • Taloustilanteesta keväällä 2014 12.6.2014 - Suhdannetilanne on edelleen heikko kaikilla sektoreilla. Varsinais-Suomessa teollisuuden rakennemuutosalat sekoittavat kokonaiskuvaa, pk-sektorista saatu jo positiivista viestiä pidempään, nopeaa kasvusysäystä ei odoteta.
  • Raumalaiselle metalliyhtiölle 20 miljoonan euron kaupat 11.6.2014 - Raumalainen Raumaster Oy on saanut kaksi suurtilausta. Toinen tilaus toimitetaan Ruotsiin ja toinen Indonesiaan. Tilausten arvo on lähes 20 mijoonaa euroa.