Meriaura Group myy logistiikkayhtiö Pernotransin

Meriaura Groupin emoyhtiö Aura Mare Oy myy maalogistiikkayhtiö Pernotrans Oy:n. Yhtiö siirtyy Pernotrans Oy:n toimitusjohtajan Mika Suomalaisen sekä hänen veljensä Jari Suomalaisen sataprosenttiseen omistukseen.

Yhtiön kaksi päätoimialaa ovat teollisuudelle tarjottavat logistiikkapalvelut sekä rakennus- ja erikoiskuljetukset. Suurin asiakas on Meyer Turku Oy, jolle Pernotrans tuottaa valtaosan Turun telakan logistiikasta. Pernotrans Oy:n toimipaikka sijaitsee Meyer Turun telakalla ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä.

– Pernotrans on ollut tärkeä tuki Meriauran projektiasiakkuuksille suomalaisessa konepajateollisuudessa. Nyt oli aika siirtyä eteenpäin ja keskittyä Meriauran ydinliiketoimintaan eli merikuljetuksiin ja energiatehokkaiden laivojen kehittämiseen, sanoo Meriaura Groupin konserninjohtaja Jussi Mälkiä.

– Kiinteä yhteistyö Meriaura Groupin kanssa jatkuu tulevaisuudessakin. Omistajavaihdoksella ei ole vaikutusta Pernotransin asiakkuuksiin eikä työntekijöihin, vaan liiketoiminta jatkuu entiseen tapaan, arvioi yhtiön uusi omistajajohtaja Mika Suomalainen.

Pernotrans oli osa Meriaura Groupia vuodesta 2001 maaliskuuhun 2015 saakka.

Pernotrans Oy on perustettu vuonna 1988. Yhtiön toimialaan kuuluuvat myös rakennuskuljetukset sekä erilaiset erikoiskuljetukset.

Meriaura Oy on vuonna 1986 perustettu teollisuuden tuotteiden ja projektilastien merikuljetukseen Itämerellä ja Euroopassa erikoistunut yritys. Yhtiön rahtauksessa on kuusitoista kuivalastialusta sekä neljä erikoisalusta.

Lähde: Aamuset