Kysely: Työpaikkojen määrän väheneminen ei ole päättynyt

Työpaikkojen määrä vähenee yhä lähikuukausina, uskovat Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n henkilöstön edustajat.

Henkilöstön edustajista 50 prosenttia uskoi työpaikkojen vähenemiseen omalla työpaikalla ja lisääntymiseen 13 prosenttia. Työntekijöiden vähentämiseen liittyviä yt-neuvotteluja oli jo käyty 62 prosentilla vastaajien työpaikoista.

Vastaajista 67 prosenttia kertoi työpaikallaan olevan käynnissä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

”Kyselyn mukaan työllisyyden uskotaan vielä heikkenevän. Työllisyys reagoi noin puolen vuoden viiveellä kasvun käynnistymiseen. Kun BKT ei ole edelleenkään kasvussa, ei työllisyyskään voi parantua. Tämä tosiasia luo suuren haasteen seuraavan hallituksen talous- ja työvoimapolitiikalle”, STTK:n johtaja Jukka Ihanus sanoo tiedotteessa.

”Positiivisena voidaan pitää sitä, että uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen on pysynyt aktiivisena. Sen voidaan osaltaan tulkita ennustavan parantuvia työllisyysnäkymiä pitkällä aikavälillä.”

STTK:n kyselyyn vastasi helmikuussa 1959 henkilöstön edustajaa.


Kysely: Työpaikkojen määrän väheneminen ei ole päättynyt
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat: