Kysely: Työpaikkojen määrän väheneminen ei ole päättynyt

Työpaikkojen määrä vähenee yhä lähikuukausina, uskovat Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n henkilöstön edustajat.

Henkilöstön edustajista 50 prosenttia uskoi työpaikkojen vähenemiseen omalla työpaikalla ja lisääntymiseen 13 prosenttia. Työntekijöiden vähentämiseen liittyviä yt-neuvotteluja oli jo käyty 62 prosentilla vastaajien työpaikoista.

Vastaajista 67 prosenttia kertoi työpaikallaan olevan käynnissä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

”Kyselyn mukaan työllisyyden uskotaan vielä heikkenevän. Työllisyys reagoi noin puolen vuoden viiveellä kasvun käynnistymiseen. Kun BKT ei ole edelleenkään kasvussa, ei työllisyyskään voi parantua. Tämä tosiasia luo suuren haasteen seuraavan hallituksen talous- ja työvoimapolitiikalle”, STTK:n johtaja Jukka Ihanus sanoo tiedotteessa.

”Positiivisena voidaan pitää sitä, että uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen on pysynyt aktiivisena. Sen voidaan osaltaan tulkita ennustavan parantuvia työllisyysnäkymiä pitkällä aikavälillä.”

STTK:n kyselyyn vastasi helmikuussa 1959 henkilöstön edustajaa.


Kysely: Työpaikkojen määrän väheneminen ei ole päättynyt
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat:

  • Finnair rekrytoi 9.5.2017 - Finnairilla on vuoden kuluessa tarve 350 uudelle lentoemännälle ja stuertille. Haku tehtäviin on jatkuva ja avoin. Syksyllä on tulossa lentäjähaku. Finnair palkkaa 350 lentoemäntää ja stuerttia Yle Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat:
  • Valmet Automotive sai 4378 hakemusta 28.4.2017 - Valmet Automotive sai maalis-huhtikuun suuren rekrytointikampanjan aikana 4378 hakemusta. Autonrakentajien tehtäviä oli avoinna 1060. Varsinais-Suomen ja Satakunnan lisäksi hakemuksia tuli merkittäviä määriä myös Uudeltamaalta, Pirkanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Kampanjan aikana Valmet Automotive kiersi kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea esittelemässä työmahdollisuuksia. Autonrakentajien rekrytointi ei pääty tähän kampanjaan: avoin haku aukeaa lähiaikoina. Valmet Automotive: 1060 avointa tehtävää – 4378 hakijaa Valmet Automotive Tuoreimmat artikkelit
  • Autotehtaalle yli 2300 hakijaa 16.3.2017 - Valmet Automotiven alkuvuoden rekrytointikampanjaan tuli 2370 hakemusta. Haussa oli 500 autonrakentajan paikkaa. Tänä vuonna tehtaalle tullaan hakemaan vielä sekä toimihenkilöitä että lisää autonrakentajia. Yli 2300 haki autotehtaalle töihin – 60 % hakijoista perinteisen työssäkäyntialueen ulkopuolelta Tekniikka & Talous Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Rolls-Royce rekrytoi laivanrakennus-, ICT- ja merenkulkualan osaajia 15.3.2017 - Rolls-Royce on jo aloittanut rekrytoinnit Turkuun tulevaan etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimus- ja kehityskeskukseen. Haussa on niin laivanrakennus-, ICT- kuin merenkulkualan osaajia. Yritys kertoo osaajatarpeistaan tarkemmin 20.3. työnhakijoille suunnatussa infotilaisuudessa, johon on ennakkoilmoittautuminen. Rolls-Royce aloitti rekrytoinnin Turkuun Turun Sanomat Rolls-Royce kertoo osaajatarpeistaan Turku Science Park Tuoreimmat artikkelit aiheesta Turku:
  • Bussiyhteys tulossa Turusta Uudenkaupungin autotehtaalle 15.3.2017 - Kesällä alkaa joukkoliikennekokeilu, jonka myötä Turusta pääsee tehtaan työvuoroihin sopivilla bussiyhteyksillä Uudenkaupungin autotehtaalle. Pilotin takana ovat Varsinais-Suomen ely-keskus, Turun kaupunki ja Valmet Automotive. Busseja voivat käyttää myös muut kuin autotehtaan työntekijät, mutta Valmet Automotiven tukiessa työmatkoja liput ovat tehtaan työntekijöille normaalihintoja edullisemmat. Valmetin työntekijät pääsevät Turusta bussilla suoraan autotehtaan portille Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas: