Viiden vuoden työ päätökseen – 400 ihmistä työskentelee 70 yrityksessä

Turkulaisen Logomon viiden vuoden rakennustyö on tullut päätökseen, kun Logomon viimeinen keskeneräinen osa, toimitilakokonaisuus Konttori, on valmistunut.

Suurin osa Konttorin yli 20 yrityksestä muuttaa tiloihin maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusien tilojen myötä talossa työskentelee päivittäin runsaat 400 ihmistä noin 70 yrityksessä. Laajennus vahvistaa Logomon asemaa luovan talouden keskuksena.

Konttorin 4 000 neliön tilat on rakennettu Logomon länsipäätyyn. Kun mukaan laskee talon itäpäädyssä sijaitsevat Byrån, Logomossa on yrityksille toimitiloja yhteensä 9 000 neliötä.

”Halusimme Konttoriin sen saman hengen, josta Byrå on saanut kiitosta. Vanha konepajan tunnelma on säilytetty, mutta siihen on yhdistetty modernia suunnittelua ja designia. Byrån tiloihin verrattuna Konttorissa on enemmän suuria toimitiloja”, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Logomon toimitilat ovat olleet alusta asti menestys. Vuonna 2013 valmistuneen Byrån käyttöaste on 100 prosenttia, ja etenkin pieniin vuokratiloihin on jonoa. Myös Konttorin käyttöaste on heti valmistuessaan 98 prosenttia.

VR:n vanhan konepajan kunnostus uusiokäyttöön aloitettiin vuonna 2010. Viisi vuotta myöhemmin rakennuksen kaikki osat on saatu valmiiksi ja Logomo on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä tapahtumataloista.

”Ihmiset ottivat Logomon välittömästi omakseen. Kävijämäärät ovat nousseet tasaisesti, ja viime vuoden kävijämäärä 315 000 on Suomen tapahtumataloissa yksi suurimmista. Pääsemme vasta nyt kehittämään täysin valmista taloa, joten tavoitteet ovat edelleen korkeammalla”, Rytsä kertoo.

Logomon ympäristön kehitystyö jatkuu. Talon ympärille nousevan asuinalueen Fabriikin rakennustyöt on tavoitteena käynnistää syksyllä 2015. Logomon kohdalta radan yli rakennettava silta ja kaupungin puolelle sillan juureen rakennettava parkkialue on suunnitteluvaiheessa.

Lähde: Talouselämä