Turun telakan tilaus takaa töitä tuhansille: ”Meillä ei ole erityisvaatimuksia Suomen valtion tuesta”

Toimitusjohtaja Jan Meyer ei aluksi paljastanut, onko telakkayhtiö neuvotelleet Suomen valtion kanssa taloudellisesta tuesta Carnivalin risteilytilaukselle. Myöhemmin hän kertoi, että yritys hakee kaupalle normaaleja takauksia Finnveralta ja valtion uutta innovaatiotukea.

Turun telakan omistava Meyer Werftin toimitusjohtaja Jan Meyer iloitsee maailman suurimman risteilyvarustamon Carnivalin kanssa kirjoitetusta yhteistyösopimuksesta.

Kaksi aiesopimukseen kuuluvista risteilylaivoista rakennettaisiin Meyerin Turun telakalla ja kaksi Meyer Werftin Papenburgin telakalla Saksassa.

Toimitusjohtaja Meyer kuvailee alan tähän asti suurimman risteilylaivatilauksen olevan merkittävä koko laivanrakennusteollisuudelle.

– Myös meiille se merkittävä, koska se täyttää Turun telakan tilauskirjan vuosiksi, ja luo samalla turvaa. Samalla se antaa meille paremmat pohjan suunnittelulle ja työntekijöiden palkkaamiselle.

Meyer arvioi, että pitkäaikainen tilaus tuo työtä vuosiksi tuhansille telakan ja sen alihankkijoiden työntekijöille ensi vuosikymmenellä. Carnivalin risteilijät on tarkoitus rakentaa vuosina 2019–2022.

– Jo nyt Tallinkin tilaama pikakatamaraani on nostanut liikevaihtoa 30 prosentilla, joten pystymme pitämään tämän tason ja työllistämään Turun telakan tällä tilauksella.

Toimitusjohtaja vaikeni kuitenkin vielä suomalaisia kiinnostavasta tiedosta, tullaako tilauksen ensimmäinen laiva rakentamaan Turussa.

– Sen voin paljastaa, että meillä on tilauskirjoissa optiot laivatilauksille, joiden luovutus olisi vuosina 2018 ja 2019, joten sen täytyy olla tämän jälkeen.

Meyer: Tämä kauppa ei kaadu Suomen valtion tukeen

Meyerin mukaan varsinainen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa Carnival Corporationin kanssa ensi kuussa.

Meyer pahoittelee, ettei hän voi paljastaa kovin paljon sopimuksen sisällöstä, koska samalla saattaisi tulla ilmi liikaa tietoa millaisista laivoista on kyse. Carnival aikoo kertoa myöhemmin lisätietoja tilattavista risteilijöistä.

Aluksi toimitusjohtaja ei ottanut kantaa siihen, tarvitaanko sopimukseen Suomen valtion taloudellista tukea tai vakuuksia. Sen Meyer kuitenkin kertoi, ettei hän usko sopimuksen kaatuvan ongelmiin tukiasioissa.

– En usko, että tämä tulee olemaan iso asia. Sanotaan nyt näin, että meillä ei ole erikoisvaatimuksia Suomen valtiolle. En voi paljastaa keskeneräisistä neuvotteluista mitään. Hiomme vielä yksityiskohtia, mutta olen varma, että sopimus saadaan tehtyä.

Myöhemmin Meyer halusi tarkentaa, että he hakevat tilaukselle Finnveran takauksia ja uutta valtion innovaatiotukea.

– Tämä on aivan normaali käytäntö tällä alalla. Asiakkaamme vaativat, että laivoihin on kehitetty aivan uudenlaisia innovaatioita, joten tälle projektin osalle haemme luultavasti uutta tukea.

Eteläkorealainen STX myi Turun telakan saksalaiselle Meyer Werftille ja Suomen valtiolle viime syyskuussa. Meyer Werft omistaa Meyer Turusta 70 prosenttia ja Suomen valtio 30 prosenttia.

Lähde: yle.fi