Uusi omistaja Meyer sijoittaa kymmeniä miljoonia euroja Turun telakkaan

Viime vuonna Turun telakan omistajaksi tullut saksalainen perheyhtiö Meyer on aloittanut mittavat investoinnit Turun telakalla. Yksin tänä vuonna Turun telakkaan investoidaan kymmenen miljoonaa euroa. Uusia laivatilauksia houkutellaan muun muassa sillä, että Turussa on taitoa rakentaa nesteytetyllä maakaasulla toimivia matkustaja-aluksia.

Ensimmäisillä investoinneillaan Meyer on parannellut Turun telakan tuotantohalleja ja korvannut kaikkein vanhimpia työkoneita uusilla. Investoinnit on kohdennettu paikkoihin, jotka olivat eniten rempallaan edellisen omistajan, korealaisen STX:n jäljiltä. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer vakuuttaa, että jatkoa on luvassa.

– Ajan mittaan investointimme Turkuun tulevat olemaan kymmeniä miljoonia euroja. Varmasti.

Meyerin mukaan yhtiö selvittää parhaillaan, mitkä telakan osat tarvitsevat eniten kohentamista. Sitten on määrä kehittää ja parantaa telakan toimintamalleja.

– Niiden pitää olla kunnossa ennen lisäinvestointien aloittamista, sanoo Jan Meyer.

Tilauksia kevääseen 2017

Turun telakalla viimeistellään parhaillaan Tui-varustamon tilaamaa, vajaa 300-metristä risteilijää. Sen työnimi on Mein Schiff 4. Sen jälkeen rakennetaan sisarristeilijät 5 ja 6.

Niiden välissä valmistuu vielä Tallinkille hieman yli 200-metrinen matkustajalautta. Sen käyttövoima on nesteytetty maakaasu eli LNG. LNG:stä voi kehittyä toimitusjohtaja Jan Meyerin mukaan yksi Turun telakan valteista uusien tilausten voittamisessa.

LNG:tä pian myös risteilijöihin

Turussa on jo aiemmin rakennettu Viking Linelle LNG-käyttöinen Grace-alus.

– LNG antaa meille hyviä mahdollisuuksia. Viking Grace on työnäytteemme ja LNG on tulevaisuuden polttoaine. Tallinkin lauttatilaus on tärkeä askel. Siinä voimme näyttää osaavamme rakentaa alan kärkituotteita, joissa on myös mahdollisimman ympäristöä säästävää moottori- ja potkuritekniikkaa.

– LNG on tulossa matkustajalauttojen polttoaineeksi ja uskomme sen pian olevan entistä enemmän myös (matkustalauttoja suurempien) risteilijöiden käytössä.

Lähde: yle.fi