Jan Vapaavuori: Turun telakka osoittanut kilpailukykynsä

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori uskoo Turun telakan toiminnan olevan turvatussa tilanteessa muutaman vuoden tähtäimellä.

– Telakka on saanut uusia tilauksia ja osoittanut selvästi kilpailukykynsä. Minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteikö lisääkin tilauksia tule. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin sanoa, että kyseessä on erittäin kilpailtu ja raaka globaali ala. On selvää, että telakan pitää pystyä myös kehittämään omaa tuotantoaan.

Tämä edellyttää Vapaavuoren mukaan omistajalta investointeja ja toiminnan edelleen kehittämistä, ja sidosryhmiltä ja työntekijöiltä oikeaa asennetta.

– Ei voida kuvitella, että tämä oli tässä nyt. Koko ajan tarvitsee mennä eteenpäin, hän muistuttaa.

Vapaavuoren mukaan Varsinais-Suomessa on telakan lisäksi muitakin vahvuuksia.

– Uskon alueen vahvaan bio- ja lääketieteen osaamiseen. Aina pitäisi hakea aloja, joissa ollaan nyt jo maailman huippua tai lähellä sitä. Sen ympärille on helpompi rakentaa. Totta kai Varsinais-Suomi on iso talousalue ja täällä on hyvin monen alan osaamista.

Vapaavuoren mukaan tunnin juna -hanke on pitkän tähtäimen tavoitteena järkevä.

– Logistiikka on kilpailukyvyn kannalta tärkeä asia. Mitä sujuvampi ja nopeampi yhteys rannikkomme kahden ison kaupungin välillä on, niin kaikki hyötyvät. Se on Turun, Helsingin ja kansantalouden etu. Hanke on erittäin järkevä tavoite, mutta se millä aikataululla se on realismia – siihen en osaa ottaa kantaa, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori vieraili keskiviikkona Varsinais-Suomessa.

Lähde: Turun Sanomat