Merimaskulainen Taattisten tila maaseutumatkailun kellokas

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry on valinnut Vuoden kellokkaaksi Taattisten tilan Merimaskusta. Taattisten tila on osa Turun saaristoa. Taattinen on vanha ratsutila, jonka värikäs historia tunnetaan 1500-luvulta saakka.

Maaseutumatkailuyritys tarjoaa majoitus- ja ruokailupalveluita sekä puitteet järjestää tilaisuuksia ja kokouksia. 150 hehtaarin maatila kotieläimineen on erikoistunut yritysten ja isojen ryhmien tilaisuuksiin.

Majoitusta on tarjolla muun muassa 1700-luvulta peräisin olevassa Pakarirakennuksessa, 1800-luvulta periytyvässä Hilman tuvassa ja kodassa metsän siimeksessä tai tilan uuden aikaisissa mökeissä. Vanhat majoitusrakennukset on restauroitu aikansa tyylin mukaisesti.

Perustelujen mukaan Karin ja Markku Aaltonen ovat osallistuneet aktiivisesti Suomen maaseutumatkailuyrittäjät ry:n toimintaan jo vuosien ajan. Yrittäjäpariskunta omaa laajan yhteistyöverkoston alueellisesti sekä valtakunnan tasolla.

Maaseutumatkailun kellokas on Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n myöntämä korkein tunnustus yritykselle tai henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti maaseutumatkailun saralla. Valinnassa huomioidaan palkittavan toiminta alueellisesti ja valtakunnallisesti maaseutumatkailun hyväksi. Liiketoiminnan pitkäjänteisyys ja laatu sekä verkostoituminen muiden alueen yrittäjien kanssa vaikuttavat valintaan.

Palkinto jaettiin 16. kerran. Palkinto luovutetaan vuosittain järjestettävän, nyt järjestyksessään 41. Maaseutumatkailuyrittäjien ja – kehittäjien seminaarin yhteydessä 17. maaliskuuta Kaustisella.

Lähde: Aamuset