Turun vetovoima ei toimi, kaikki konstit käyttöön: Diplomi-insinööreille ilmainen kesäasunto ja bussikortti

Turun kaupunki ja Turun seudun kehittämiskeskus aloittavat Suomen teknillisten yliopistojen opiskelijoille suunnatun kesätyökampanjan.

Kampanjan tavoitteena on tukea alueen teknologiayrityksiä ja arkkitehtuuritoimistoja saamaan osaavaa työvoimaa ja nostaa Turun alueen imagoa diplomi-insinöörien keskuudessa kiinnostavana työpaikka-alueena.

Kesäkampanjassa Turun kaupunki ja seudun kunnat tarjoavat alueen teknologiayrityksiin ja arkkitehtitoimistoihin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan kolmen kuukauden vuokra-asunnon ja kolmen kuukauden seudullisen kaupunkiliikenteen bussikortin.

Kampanja on tarkoitettu ensisijaisesti kone-, tuotanto- ja meritekniikan diplom-insinööri- ja arkkitehtuuriopiskelijoille.

Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Opiskelija saa asunto- ja bussiedun käyttöönsä esittämällä työsopimuksen hankkeen projektipäällikölle. Edut tarjotaan yhteensä 20 opiskelijalle.

Kampanjan markkinointi yliopistojen kampuksille on jo käynnistetty. Kampuksille toimitettavaan kampanjaesitteeseen sisältyy lista Turun seudun teknologiayrityksistä ja arkkitehtitoimistoista.

”Meillä on vaikeuksia saada teekkareita Turkuun työhön, koska täällä ei ole alan koulutusta. Tämä kädenojennus otetaan meillä ja varmasti muillakin alan toimijoilla tyytyväisinä vastaan. Tulemme ehdottomasti käyttämään mahdollisuutta hyväksi”, sanoo varatoimitusjohtaja Ari Pusa Sigge Arkkitehdeista.

Lähde: Talouselämä