TE-toimistot panostavat yritysyhteistyöhön – Ihalainen: ”Tästä hyötyy koko Suomi”

TE-toimistot ovat ottamassa entistä aktiivisemman otteen yritystyhteistyöhön. Suoraa yhteydenpitoa yrityksiin lisätään kaikissa Suomen 15 TE-toimistossa, työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan.

Taustalla on hallituksen rakennepoliittinen ohjelma, joka velvoittaa työ- ja elinkeinohallintoa entisestään tiivistämään yhteistyötä yritysten ja työnantajien kanssa. Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan viime kädessä tarkoitus on löytää ja luoda yhteistyöllä uusia työpaikkoja Suomeen erityisesti pk-sektorilla.

– Entistä tiiviimpi yhteydenpito työnantajiin on jo tuottanut tulosta. Näyttöjä tästä on joka puolelta Suomea. Olennaista on, että TE-palvelujen asiantuntijat ottavat entistä paremmin huomioon yritysten ja työnantajien tarpeet, sanoo Ihalainen.

Ihalaisen mukaan TE-toimistot lähettävät työtarjouksia yrityksille ja työnantajille huomattavasti aikaisempaa enemmän. Tavoitteena Ihalaisen mukaan on, että yritykset löytävät nopeasti tarvitsemansa osaajat ja työntekijät löytävät uuden työpaikan.

– Tästä hyötyy koko Suomi, Ihalainen sanoo.

Ihalainen muistuttaa, että TE-palvelut ovat maksuttomia yrityksille kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

–Tässä taloudellisessa tilanteessa tällä seikalla voi olla merkitystä. Uutta työvoimaa harkitessaan työnantajan kannattaa muistaa myös rekrytointiin tarkoitetut tuet, jotka erityisesti pienessä yrityksessä voivat madaltaa kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen, Ihalainen vinkkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistä tänään viestintäkampanjan TE-palvelujen yritysyhteistyöstä. Ihalaisen mukaan se tukee rakennepoliittisen ohjelman tavoitteita. Kampanjan kohderyhmänä ovat yritykset ja työnantajat erityisesti pk-sektorilla, jossa suurin osa uusista työpaikoista Suomessa tällä hetkellä syntyy.

Lähde: Demokraatti.fi