KTO:n siivous-, kiinteistöhoito- ja ruokapalvelut siirtyvät Arkealle

Arkea ja Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus (KTO) ovat sopineet KTO:n tukipalveluiden siirtämisestä Arkealle huhtikuun alusta alkaen.

KTO:n siivous-, kiinteistönhoito- ja ruokapalveluiden noin 40 työntekijää siirtyvät liikkeenluovutuksella Arkealle vanhoina työntekijöinä.

KTO on vammaisten erityisasiantuntijapalveluita tarjoava kuntayhtymä. Kuntayhtymä järjestää erityisasiantuntijapalveluina mm. tutkimusta, kuntoutusta, palvelukoti- ja avohuoltoasumista, opetusta sekä työtoimintaa. KTO:n periaatteena on erityishuollon asiakkaan toimintakyvyn parantaminen. KTO:n päätoimipiste on Paimiossa, mutta toimintaa on ympäri Varsinais-Suomea.

– Tukipalveluiden siirtäminen niihin erikoistuneelle yritykselle antaa meille mahdollisuuden keskittyä paremmin omaan ydinosaamiseemme eli erityishuollon asiakkaan toimintakyvyn parantamiseen. Monipalveluyrityksenä Arkea pystyy tuottamaan kaikki tarvitsemamme tukipalvelut. Uskon, että tämä oli myös siirtyvän henkilöstön kannalta paras ratkaisu, kertoo kuntayhtymän johtaja Seija Aaltonen.

– On ihana asia, että saamme uusia asiakkaita ja pystymme omalla ammattitaidollamme tarjoamaan asiakkaalle toimivampaa arkea, iloitsee Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Lähde: Turun Sanomat