Kasvu Open avaa Varsinais-Suomessa uusia kasvun mahdollisuuksia

Turussa maanantaina 2.3. Varsinais-Suomen Kasvupolun startti keräsi paikalle kasvuhaluisia yrityksiä. Kasvun mahdollisuuksiin herättelemässä olivat viime vuoden Kasvu Open finalisti, FitDog Finland Oy:n Laura Heinonen ja Varsinais-Suomen Kasvupolun kumppani, Sofokuksen Teemu Malinen.

Valtakunnallinen yritysten kasvun sparrauskilpailu, Kasvu Open 2015, tarjoaa yrityksille maksutonta tukea kasvun ja uudistumiseen. Viime vuonna Kasvu Open sparrauksessa mukana olleet yritykset suosittelivat sparraukseen osallistumista varauksetta.

Koirien energia-, nesteytys- ja palautustuotteita kehittävän turkulaisen FitDog Finland Oy:n toimitusjohtaja Laura Heinonen kertoi, että yritys lähti hakemaan Kasvu Openista uusia ideoita ja ulkopuolista näkökulmaa liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Sparrauksesta saadut vinkit on otettu käyttöön.

– Olemme Kasvu Openin ansiosta alkaneet tehdä toimenpiteitä jakeluverkostojen kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Olemme uudistaneet myös viestintää ja markkinointia. Kasvu Openissa saamamme sparrauksen ansiosta uskallus ajattelun ja visioinnin suhteen on kasvanut huomattavasti, kertoi Heinonen.

Parasta antia Kasvu Openissa olivat Heinosen mielestä sparraustilaisuudet.

– Kasvu Openin sparrauksen avulla meillä oli mahdollisuus verkostoitua ja saada uusia kontakteja. Kasvu Openissa hienoa on juuri se, että yrityksiä on mukana kaikilta toimialoilta. Kaikille Kasvu Openiin aikoville haluan sanoa, että jos mietitte mukaan lähtöä, niin antakaa mennä – oli bisnesidea mikä hyvänsä! Itse saimme Kasvu Openista niin paljon hyvää, että voimme suositella sitä kaikille, luettelee Heinonen Kasvu Openin vahvuuksia.

Vuosia yritysten kehittämisen parissa toiminut Sofokuksen toimitusjohtaja Teemu Malinen innostui Kasvu Openista ja kokosi kumppanit saman pöydän ääreen – siitä Varsinais-Suomen Kasvupolku lähti liikkeelle. Starttipäivässä Malinen kertoi, millaisia aineksia kasvuun liittyy.

– Idean ei aina tarvitse olla uniikki, vaan riittää, että löytää jotain olemassaolevaa ja osaa parantaa sitä. Jotta kasvua pystyy tekemään, on mentävä epämukavuusalueelle, kertoi Malinen.

Varsinais-Suomen Kasvupolku

Varsinais-Suomen Kasvupolulle voi hakea mukaan 18.3. saakka kaikki kasvua tavoittelevat yritykset toimialasta tai koosta riippumatta. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa http://www.kasvuopen.fi/osallistu. Asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen valitaan hakijoiden joukosta 15 yritystä.

Valtakunnallisten Kasvu Open yhteistyökumppaneiden Nordean, Finnveran ja Soneran lisäksi Varsinais-Suomen Kasvupolkua ovat mahdollistamassa Turun kauppakamari, Turun Seudun Kehittämiskeskus, Turku Science Park, Turun Teknologiakiinteistöt, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Sofokus.

Kasvu Open on Suomen merkittävin yritysten kasvun sparrauskilpailu. Tänä vuonna yli 900 kasvun asiantuntijaa on sitoutunut jakamaan osaamistaan 455 kasvua tavoittelevalle yritykselle maksutta.

www.kasvuopen.fi

www.kasvuopen.fi/kasvupolut/varsinaissuomen-kasvupolku-2015

Lähde: Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti