Työpajojen asiantuntijat kokoontuvat Logomoon

Noin 500 työpajakentän asiantuntijaa eri puolelta Suomea kokoontuu Logomossa 10.–11. maaliskuuta valtakunnallisilla työpajapäivillä. Työpajakentän suurin ammattilaistapahtuma järjestetään 17. kerran. Tapahtuman järjestävät Valtakunnallinen Työpajayhdistys ja Kaarinan Nuoret Pajamestarit ry.

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan toimialan ajankohtaisista asioista sekä tavataan kollegoja ympäri Suomen ja verkostoidutaan. Työpajapäivien ohjelmassa on useita tunnettuja asiantuntijapuhujia, kuten professori Esko Valtaoja ja psykiatri Hannu Lauerma. Rinnakkaisseminaarit tarjoavat käytännönläheisiä näkökulmia ja työkaluja työpajoilla tapahtuvaan valmennukseen.

Työpaja on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla pyritään parantamaan yksilön kykyä ja valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työhön sekä parantamaan hänen arjenhallintataitojaan. Työmetodi perustuu tekemällä oppimiseen. Työpajojen menetelmiksi ovat käytännön työn tekemisen ohella vakiintuneet työvalmennus ja yksilövalmennus.

Valtakunnallinen työpajayhdistys ry (TPY) on työpaja-ammattilaisten perustama järjestö, joka ehkäisee syrjäytymistä edistämällä työpajatoiminnan ja sosiaalisen työllistämisen kehitystä Suomessa, vahvistaa toiminnallaan sekä työpajojen toimintaedellytyksiä että työpaja-ammattilaisten osaamista ja on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämistä nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskuksista.

Lähde: Aamuset