Turun telakka voi tänä vuonna päästä irti tappiokierteestä – Jan Meyer: ”Teimme Tallinkin aluksesta terveen tarjouksen”

Meyerin Turun telakka käy läpi nyt hurjaa muodonmuutosta.

Tänään perjantaina telakkayhtiö kertoi tehneensä sopimuksen nopean lng-käyttöisen autolautan rakentamisesta Tallinkin varustamolle. Noin 230 miljoonan euron laiva toimitetaan tilaajalle vuoden 2017 alussa. Kauppa sisältää myös option sisarlautasta.

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer on vilpittömän tyytyväinen saatuun tilaukseen.

Laivakauppa täydentää telakan tilauskirjaa, joka nyt pitää sisällä saksalaiselle TUI Cruisessille rakennettavat kolme risteilijää: Mein Schiff 4:n, Mein Schiff 5:n ja Mein Schiff 6:n. Risteilijöistä viimeisin luovutetaan keväällä 2017.

”Meillä on lisäksi optiot kahdesta risteilijästä TUI Cruisessille. Niiden toteutumisesta neuvotellaan paraikaa, mutta vielä ne eivät ole varmistuneet”, Jan Meyer sanoo.

Aikaa optioiden varmistukseen on vielä tämä vuosi, ja Meyerillä on selvä usko siitä, että tilaukset tulevat vielä varmistumaan.

Jos TUI:n ja Tallinkin optiolaivat toteutuvat, Turun telakalla olisi jo nyt varmoja töitä ainakin vuosiin 2019-2020 saakka. Sitä voi pitää jo loistavana saavutuksena kahdeksan vuotta ja kumulatiivisesti yli 400 miljoonaa euroa tappiota tehneelle telakkayhtiölle.

Viime vuosi vielä tappiollinen

Jan Meyer ei halua tarkemmin vielä avata Turun telakan tulosta, mutta sanoo, että Meyer sai telakan haltuunsa erittäin vaikeassa tilanteessa.

”Viime vuoden tulos on selvästi vielä miinuksella. Toivon kuitenkin että tänä vuonna pystyisimme pääsemään ainakin nollatulokseen”, Meyer sanoo.

Kuinka tuottavaa on Tallinkin uuden autolautan tekeminen, sitä Meyer ei suostu suoraan kommentoimaan.

”Teimme aluksesta terveen tarjouksen.”

Meyerin mukaan Turun telakan organisointi uuteen kuosiin on myös vielä kesken, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että telakan kilpailukyvyn parantamiseen on vielä varaa.

Entä mikä on tilanne risteilymarkkinoilla? Jatkuuko nykyisenlainen risteilijärakennusboomi?

”Alan kasvu jatkuu edelleen vahvana, sillä risteilymatkustajien määrät ovat kasvaneet neljän prosentin tahtia. Mutta pari indikaattoria kertoo myös uhista, jotka voivat kääntää tilanteen huonompaan suuntaan. Mitä tapahtuu esimerkiksi Kiinan markkinoilla? Sallitaanko amerikkalaisvarustamojen operoida siellä ja niin edelleen. Meidän peruslähtökohtamme on kuitenkin se, että risteilymarkkinoiden kasvu tulee jatkumaan”, Jan Meyer sanoo.

Aikooko Turun telakka fokusoida toimintansa tulevaisuudessa pelkästään risteilijöiden ja autolauttojen rakentamiseen?

”Ei aio. Meillä on vahva historia erilaisten erikoisalusten ja jäänmurtajien rakentamisessa. Näiden tilauksista tulemme edelleen käymään kauppaa”, Jan Meyer sanoo.

Viesti on selvä.

Meyer Turku ei aio antaa erikoisalusten rakentamisen pelikenttää Helsingin telakalle, joka siirtyi hiljattain kokonaan venäläisen laivanrakennuskonsernin OSK:n omistukseen.

Lähde: Talouselämä