Tallink tilaa Turun telakalta nopean LNG-autolautan

AS Tallink Grupp ja Meyer Turku Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen LNG–käyttöisen nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta Tallinnan ja Helsingin väliseen reittiliikenteeseen.

Aluksen arvo on noin 230 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Meyer Turun telakalla. Alus toimitetaan tilaajalleen vuoden 2017 alussa.

Uusi ympäristöystävällinen laiva käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua. Monipolttoainemoottorilla varustettu laiva on noin 212 metriä pitkä ja sen suunniteltu matkustajamäärä on 2 800. Aluksen bruttovetoisuus on 49 000 tonnia ja matkanopeus 27 solmua.

– Meyer Turku on erittäin tyytyväinen voidessaan jatkaa pitkää ja hyvää perinnettä matkustaja-autolauttojen rakentamisessa Tallinkille. Rakentamalla tämän uuden ja edistyksellisen, LNG-käyttöisen aluksen nostamme yhteistyömme teknologisesti uudelle tasolle, Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa Tallinkin tiedotteessa.

– Nyt solmitun sopimuksen ansiosta lisäämme tuotantoamme 30 prosentilla vuonna 2016, mikä on positiivinen asia telakalle, sen verkostoyrityksille ja koko alueelle. Nyt voimme toteuttaa strategiaamme, kehittää rakennusprosesseja sekä tehdä tarvittavia rekrytointeja, Meyer sanoo.

Tilauksen työllistävä vaikutus on noin 2 000 henkilötyövuotta.

Lähde: yle.fi