Varsinais-Suomella viisi kärkeä uuteen nousuun

Varsinais-Suomen päättäjät ovat yhdistäneet voimansa osallistuakseen Suomen kasvun vauhdittamiseen. Tavoitteena on avittaa tulevan hallituskauden strategisia tavoitteita alueellisilla vahvuuksilla.

Maakunnan viisi kärkitavoitetta tulevalle hallituskaudelle ovat bio- ja lääkediagnostiikan toimintaedellytysten kehittäminen, matkailun nostaminen viennin kärkialaksi, meri-, metalli- ja teknologiateollisuuden kasvun vauhdittaminen, kiertotalouden käytännön toteutuksen käynnistäminen ja niin sanotun tunnin junan ajaminen.

– Suomen vahvat, erikoistuneet keskukset ja niiden väliset kehitysvyöhykkeet, ainutlaatuinen osaaminen, elinvoimainen yritystoiminta ja monipuolinen elinkeinorakenne ovat niitä tekijöitä, jotka mahdollistavat tulevaisuuden kasvun, suitsuttaa Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies.

Teemat ovat kansallisesti merkittäviä elinkeinopolitiikan kokonaisuuksia, joihin Varsinais-Suomella on annettavana erityistä osaamista. Teemoihin liittyvien toimenpide-ehdotusten painopiste on elinkeinotoiminnan edellytysten parantamisessa.

– Etelä-Suomen maakunnat ja kaupungit ovat keskeisimmässä asemassa kasvun moottoreina. Panostamalla vahvuuksiimme ja kasvukeskuksiimme oikein saamme aikaan taloudellista toimeliaisuutta, joka säteilee koko maahan, kaupunginjohtaja Aleksi Randell jatkaa.

Lähde: Aamuset