Kasvu Open laajenee Varsinais-Suomeen

Muutamassa vuodessa lähes valtakunnalliseksi laajentunut Kasvu Open -sparrausohjelma vauhdittaa jo toimivien yritysten kasvua. Kasvu Open laajenee keväällä myös Varsinais-Suomeen. Se tarjoaa asiantuntijoita, sijoittajia ja kokeneempien yrittäjien osaamista maksuttomaan ohjelmaan hyväksyttävien yritysten käyttöön.

Kasvu Openin tavoitteena on herättää yritykset omiin kasvun mahdollisuuksiinsa. Maaliskuun alussa Turku Science Parkissa pidettävässä startti-iltapäivässä kiinnostuneille yrityksille on luvassa tietopaketti tulevasta.

Maksuttomalle Kasvupolulle voivat hakea kaikki kasvua tavoittelevat yritykset toimialasta tai koosta riippumatta. Varsinais-Suomen Kasvupolku käsittää neljä päivää. Avoimen starttitilaisuuden jälkeen sparraukseen valitaan hakijoiden joukosta 15 kasvusuunnitelmallaan vakuuttanutta yritystä.

Kiitoratapäivissä valitut yritykset saavat kymmenien huippuasiantuntijoiden maksuttoman sparrauksen sekä rahoittajien ja kasvun strategistien erityishuomion. Turun alueen parhaiden asiantuntijoiden teemoina ovat mm. myynti, talous, strategia, juridiikka, rahoitus ja markkinointi.

Huhtikuun lopulla järjestettävässä Varsinais-Suomen finaalissa ratkeava voittaja jatkaa valtakunnalliseen Kasvu Open 2015 -finaaliin lokakuussa.

Varsinais-Suomen Kasvupolkuun osallistuu iso joukko paikallisia yritysten kasvun kumppaneita.

– Kasvu Open on suunnattu jo toimiville yrityksille. Kuten tiedämme, uudet työpaikat syntyvät ensisijaisesti pk-yrityksiin. Siksi on tärkeää tukea ja vauhdittaa niiden kasvusuunnitelmia. Kasvu Open vahvistaa paikallisesti kasvumyönteistä ajattelua ja antaa oikeita työkaluja suunnitelmien toteuttamiseen, sanoo ohjelman toteutukseen Varsinais-Suomessa osallistuva Sofokus Oy:n toimitusjohtaja Teemu Malinen.

Valtakunnallisten Kasvu Open yhteistyökumppaneiden Nordean, Finnveran ja Soneran lisäksi Varsinais-Suomen Kasvupolkua ovat mahdollistamassa Turun kauppakamari, Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turun Seudun Kehittämiskeskus, Turku Science Park Oy ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy.

Kasvu Open on Suomen merkittävin yritysten kasvun sparrauskilpailu. Viime vuonna 190 yritystä oli mukana Kasvu Open sparrauksessa eri puolella Suomea. Tänä vuonna lähes 900 kasvun asiantuntijaa on sitoutunut jakamaan osaamistaan 455 kasvua tavoittelevalle yritykselle.

Ilmoittautuminen Varsinais-Suomen Kasvupolkuun on alkanut osoitteessa www.kasvuopen.fi.

Lähde: Aamuset