Turku kutsuu valtakunnan päättäjät Finlandia-taloon keskustelemaan Suomen tulevaisuudesta

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen liitto järjestävät mittavan sidosryhmätilaisuuden valtakunnan päättäjille, vaikuttajille ja elinkeinoelämän edustajille Helsingissä helmikuussa. Tilaisuuden teemana on Suomen tulevaisuus – mistä eväät kilpailukykyiseen tulevaisuuteen.

Kaupunki ja liitto tarjoavat tilaisuudessa näkemyksiä, tavoitteita ja konkreettisia ehdotuksia seuraavan hallituksen ohjelmaan Turun ja Varsinais-Suomen näkökulmasta. Seminaarissa Turun ja Varsinais-Suomen liiton tavoitteita käsitellään viiden pääteeman kautta. Teemat ovat meriteollisuus, Tunnin juna, bio- ja lääkediagnostiikka, kiertotalous ja matkailu.

– Esitämme tavoitteita kansalliseen keskusteluun. Olemme koonneet teollisuuteen, ympäristöön, saavutettavuuteen ja kilpailukykyyn liittyviä teemoja, joista haluamme keskustella, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Tilaisuuteen kutsutaan keskeisiä päättäjiä ja sidosryhmiä eri hallinnonaloilta, elinkeinoelämästä sekä tieteen ja tutkimuksen maailmoista kaikkialta Suomesta. Turusta ja maakunnasta paikalla on vahva edustus alueen poliitikkoja, johtajia ja muita päättäjiä.

Tilaisuudessa ovat puhujina muiden muassa Matti Vuoria, varatoimitusjohtaja Jari Anttila (Meyer Turku Oy), johtaja Mari Pantsar-Kallio (Sitra), muuttoliiketutkija Timo Aro, yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu (VR), toimitusjohtaja Juha Heikinheimo (Napa Oy) ja päätoimittaja Mikael Pentikäinen (Maaseudun tulevaisuus).

Ohjelmaan sisältyy myös paneelikeskustelu, jossa keskustelevat suurimpien puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Tilaisuudessa Turun kaupungin puheenvuoron pitää kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja Varsinais-Suomen liiton puheenvuoron liiton uusi maakuntajohtaja Kari Häkämies. Päätöspuheenvuoron pitää maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva.

Suomen tulevaisuus -tilaisuus järjestetään Finlandia-talossa 10. helmikuuta 2015. Tilaisuus on avoin medialle, mutta ei suurelle yleisölle.

Lähde: Aamuset