Työllisyyskatsaus 12/2014

Uusien työpaikkojen määrä kasvussa – ja työttömien

Varsinais-Suomen työ-ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 31 600 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvoi 3 200 henkilöllä. Edellisvuoden joulukuusta määrä kasvoi 2 700 henkilöllä eli 9,3 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 10,1 prosentilla.

Joulukuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 1,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin, eli 13,9%. Koko maassa osuus kasvoi 1,3 prosenttiyksiköllä, ollen 13,9%. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on yhtä suuri kuin koko maassa ja samalla se on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman hitaampaan tahtiin kuin koko maassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla ja Pohjanmaalla työttömyyden kasvu oli sitä selvästi nopeampaa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuortenosalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Pitkäaikaistyöttömien määrä on poikkeuksellisesti supistunut Pohjois-Karjalassa kesäkuusta alkaen.

Tammikuun aikana työttömien määrä monesti kasvaa ja niin uhkaa tapahtua Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Lähde: Varsinais-Suomen Ely-keskus