Trafotek vähentämässä jopa 95 työntekijää Kaarinasta

Trafotek aloittaa Kaarinan toimipisteessä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

Neuvotteluiden yhtiö arvioi johtavan noin 95 työntekijän ja toimihenkilön vähentämiseen.

Lisäksi yhtiö harkitsee tehoelektroniikkatuotantonsa lopettamista erillisenä yksikkönä Kaarinassa. Suunnitelmien mukaan Kaarinan tehomuuntaja- ja tehoelektroniikkatehtaat yhdistettäisiin yhdeksi, lähinnä tehomuuntajayksikköä palvelevaksi tuotantoyksiköksi.

– Voimakkaasti kasvanut tehomuuntajaliiketoiminta tarvitsee lisätiloja ja -kapasiteettia, samaan aikaan kun asiakkaidemme kysyntä tehoelektroniikkaliiketoiminnassamme on siirtynyt yhä suuremmassa määrin Suomesta Kiinaan ja Viroon. Pienenevää tehoelektroniikkatuotantoa ei ole enää kannattavaa jatkaa erillisenä yksikkönä Kaarinassa, vaan suurin osa sen tämän hetkisestä tuotannosta kannattaa tehdä Trafotekin suurimmassa tehoelektroniikkatehtaassa Virossa, perustelee Trafotekin toimitusjohtaja Markku Vauhkonen.

Työntekijöiden vähennykset tapahtuvat kuluvan vuoden ja alkuvuoden 2016 aikana sitä mukaa kun tehomuuntajavalmistuksen investoinnit ja laajennukset tapahtuvat ja tehoelektroniikka-valmistuksen siirrot toteutetaan.

Trafotekin mukaan tehoelektroniikkaliiketoiminnan tuotantotyöntekijöille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisuutta siirtyä tehomuuntajaliiketoiminnan palvelukseen.

Lähde: Turun Sanomat