Ruotsalaiset yritykset etsivät tietotekniikka- ja insinööriosaajia Turussa

Ruotsissa on paljon pulaa tietotekniikkaosaajista ja insinööreistä ja monet ruotsalaiset yritykset ovat kiinnostuneita suomalaista osaajista.

Torstaina 4.12.2014 Turun TE-toimistossa järjestettiin tapahtuma, jossa oli mahdollisuus tavata info- ja rekrytointitilaisuudessa ruotsalaisia työnantajia ja Ruotsin työvoimatoimistojen EURES-asiantuntijoita. Ruotsalaisia työnantajia oli paikalla 6 ja he saivat kertomansa mukaan paljon hyviä ehdokkaita yrityksiinsä. Osa yrityksistä teki myös jo paikan päällä haastatteluja kutsumilleen ehdokkaille. Ruotsin työhallinnon edustajia oli paikalla 5, joista 3 EURES-neuvojia. Työnhakijoita/kävijöitä oli kaiken kaikkiaan noin 110, joista 70 osallistui ruotsalaisten työnantajien esitysten kuunteluun Myllärissä. Niin ruotsalaiset työnantajat kuten myös paikalle tulleet työnhakijat olivat erittäin tyytyväisiä tapahtumaan, joten jatkamme tämäntyyppistä yhteistyötä ensi vuoden aikana.

Erityisen haluttuja ovat: tietotekniikan osaajat (erityisesti Software developers/engineers), koneinsinöörit, sähköinsinöörit ja elektroniikkainsinsinöörit.

Living and Working in Sweden (EURES Sweden)

Ohessa mukana olleiden yritysten esitykset:

Myös seuraavat yritykset ovat etsimässä työntekijöitä:

Näiden ja monien muidenkin ruotsalaisten yritysten paikkailmoitukset löytyvät te-palvelut.fi sivuilta Ruotsin paikoista.