Katseet itsensätyöllistäjiin ja pienyrittäjiin – ”On jäänyt vähän marginaaliin viime vuosina”

Sosialidemokraattinen ajatushautomo Kalevi Sorsa -säätiö kääntää katseet itsensätyöllistäjiin ja pienyrittäjiin. Säätiö käynnisti marraskuun puolivälissä Työllistäjät-hankkeen, ja tammikuussa avataan verkkosivut osoitteeseen tyollistajat.fi.

– Tarkoituksena ja tavoitteena on tutkia tätä itsensätyöllistäjien ja pienyrittäjien joukkoa, joka on jäänyt vähän marginaaliin viime vuosina. Sivulle keräämme tutkimustietoa, haastattelemme tähän joukkoon kuuluvia ihmisiä ja nostamme heitä koskevia teemoja julkiseen keskusteluun, selvittää projektitutkija Samuli Sinisalo.

Säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander arvioi hankkeen olevan tärkeä keskustelunavaus.

– Sosialidemokraattisen liikkeen alkuperinteessä on ollut mukana esimerkiksi käsityöläisyys, mutta se on tupannut jäämään kollektiivisen toiminnan varjoon, Majander kuvailee.

Sinisalo uskoo työväenliikkeen alkaneen herätä työmarkkinoiden muutokseen. Sinisalon mukaan vaalien alla on otollinen aika tuoda esiin itsensätyöllistäjien ja pienyrittäjien arjen pulmia.

– Toivomme, että kun näitä asioita nostetaan esiin, ne alkaisivat myös poliitikkoja kiinnostaa. Sitä kautta voitaisiin saada myös ratkaisuja niihin ongelmiin, joita tämä porukka kohtaa, Sinisalo sanoo.

Lähde: Demari.fi