Tallink ja Meyer Turku: Aiesopimus LNG-laivasta

Tallink Grupp ja Meyer Turku ovat tehneet aiesopimuksen ympäristöystävällisen matkustaja-autolautan rakentamisesta.

Autolautta on suunniteltu Tallinnan ja Helsingin väliseen reittiliikenteeseen. Alus on tarkoitus toimittaa tilaajalle vuoden 2017 alussa.

– Olen vakuuttunut, että johtava matkustajalaivatelakka Meyer Turku toimittaa meille erittäin laadukkaan ja edistyksellisen aluksen, mikä parantaa kilpailukykyämme merkittävästi, Janek Stalmeister, AS Tallink Grupp:in hallituksen jäsen toteaa.

Uusi laiva on noin 212 metriä pitkä ja sen bruttovetoisuus on 49 000 tonnia. Alus tulee liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä ja sen suunniteltu matkustajamäärä on 2 800.

Laivan arvo on noin 230 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Turun telakalla. Hankkeen työllistävä vaikutus on noin 2 000 miestyövuotta.

– Tallinkille on toimitettu vuosina 2002-2009 kuuden autolautan sarja. Tämä alus on seitsemäs samalle varustamolle rakennettava uudisrakennus. Tänään allekirjoitettu aiesopimus on tärkeä Meyer Turulle sekä koko suomalaiselle laivanrakennusklusterille, sillä uuden prototyyppilautan rakentaminen antaa meille erinomaisen mahdollisuuden soveltaa edelleen kehitettyjä suunnittelu- ja rakennustapoja, Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo.

Lähde: Turun Sanomat