Joulu työllistää nuoria kiireapulaisina

Vaikka heikentynyt taloustilanne varjostaa edelleen joulukauppaa tänä vuonna, tarjoaa se silti töitä tuhansille nuorille jouluapulaisina.

Kaupan liiton mukaan joulukauppa kasvattaa koko joulukuun myyntiä yli neljänneksellä keskimääräiseen kuukausimyyntiin verrattuna. Erityisen merkittävä sesonki on kirjojen ja kultasepäntuotteiden myynnille, joiden myynti kaksinkertaistuu. Kodintekniikan, lelu- ja lahjatavaroiden sekä tavaratalojen myyntiä joulu kasvattaa keskimäärin noin 60 prosenttia.

Turun Sokos Wiklundille jouluapulaisia on palkattu noin kaksikymmentä. Näistä suurin osa työskentelee paketointipalvelussa.

– Hakemuksia tuli viime vuosien tapaan valtava määrä, noin sata kappaletta. Suurin osa palkatuista on opiskelijoita, kertoo Wiklundin tavaratalon johtaja Janne Reunanen.

Wiklundin jouluapulaiset aloittivat työnsä isänpäiväviikolla eli marraskuun ensimmäisellä viikolla. Reunasen mukaan tällä hetkellä paketoinnin kiireisintä aikaa ovat illat ja viikonloput. Mutta joulua kohti mennessä vauhti kiihtyy. Hektisin aika on joulua edeltävä viikonloppu sekä jouluviikon maanantai ja aatonaatto.

Lähde: Turun Sanomat