Akateemiset eivät nirsoile vuokratöissä – ”Kyllä siellä on maisteriakin”

Taantuma on kouraissut myös vuokratyömarkkinoita. Asiantuntijoiden mukaan korkeakoulutetut ovat valmiita tinkimään palkkavaatimuksistaan ja työ kuin työ kelpaa jo monille.

Talouden nousut ja laskut näkyvät vuokratyömarkkinoilla aikaisemmin kuin muualla, Opteam-henkilöstöpalveluyyrityksen toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen sanoo. Kun talous piristyy, vakituisia ei uskalleta palkata heti, mikä lisää vuokratyön kysyntää. Huonoina aikoina vuokratyöläiset saavat usein lähteä ensimmäisinä.

Vuokratyön kysyntä onkin yksi tapa ennakoida talouden liikkeitä. Äkillistä käännettä parempaan ei tämän mittarin mukaan ole näköpiirissä.

– Tämä vuosi vaikuttaisi olevan maltillista kiinnikuromista. Viime vuonna vuokratyön osuus notkahti peräti kymmenen prosenttia, mikä enteili tämän vuoden vaisua talouskehitystä, Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

Vuokratyön kysyntä vaihtelee aloittain. Yksityisellä puolella ulkoistetaan logistiikkaa, ja julkisella puolella kaupungit kyselevät enenevässä määrin vuokratyöntekijöitä eri tehtäviin päivähoidosta koulujen keittiöihin. SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Niilo Kemppe löytää vaikeuksissakin painivan alan helposti.

– Teollisuus on kyllä nyt pinteessä.

”Kyllä siellä on maisteriakin”

Korkeakoulutettujen heikentyneet työllisyysnäkymät ovat näkyneet vuokratyömarkkinoilla. Moni on valmis ottamaan vastaan työtä kuin työtä.

– Kyllä siellä on maisteriakin. Ihmiset haluavat päästä työn syrjään kiinni, Kemppe sanoo.

Myös korvauksista ollaan valmiita tinkimään: koulutettujen palkkapyynnöt ovat Henkilöstöpalveluyritysten liiton Tuliaran mukaan laskeneet selvästi. Kaikki eivät ole kuitenkaan valmiita joustamaan toiveistaan.

– Ei esimerkiksi vaivauduta edes tulemaan paikalle rekrytointitapahtumiin kuulemaan, mitä siellä on tarjolla. Miten voi tietää, ettei löydä halutunlaista työtä, jos ei edes tiedä mitä on tarjolla, Tuliara pohtii.

Opteamin Vanhala-Harmasen mukaan Suomessa on mahdollista arvioida, kannattaako mennä töihin vai ei.

– Tämän ei ole tarkoitus syyllistää, sillä aika harva kuitenkin rakastaa työtään niin paljon, että on siitä valmis vähän maksamaankin.

Vanhala-Harmanen pitää palkan ja työttömyysturvan välisen eron puntarointia kuitenkin lyhytnäköisenä, sillä työllistymisen todennäköisyys laskee aika radikaalisti kolmen kuukaudenkin työttömyyden jälkeen. Tuliaran mukaan työntekoon pitäisi kannustaa erityisesti laskusuhdanteessa.

– Yhteiskunta on aika kapeilla hartioilla, jos vain osa tekee töitä. Kyllä kaikki kynnelle kykenevät pitäisi saada mukaan.

Etenkin vastavalmistuneet hakevat paljon vuokratöitä. Syitä kannattaa Vanhala-Harmasen mukaan etsiä ainakin teknologisesta kehityksestä.

– Digitalisoituminen vie tarvetta avustavilta töiltä. Sellaiset harjoittelupaikat ovat hävinneet, joissa pääsee seuraamaan läheltä ammattilaisten työtä. Johtajat kirjoittavat sähköpostinsa ja kirjeensä nykyään itse.

Vanhala-Harmanen on nähnyt, kuinka moniin paikkoihin haetaan osaajia, mutta hakijoilla ei ole työkokemusta. Hänen mukaansa tarvitaan laajempaa keskustelua siitä, mikä on oikea lähtötaso ihmiselle, joka tulee suoraan koulunpenkiltä.

– Olemme korkean osaamisen maa. Jotta ihmisestä tulee osaaja, niin jostainhan se on lähdettävä.

Vuokratyö on tullut jäädäkseen

Vuokratyö yleistyy pitkällä aikavälillä, alan toimijat arvioivat. Ongelmaksi voi nousta työtuntien niukkuus, vaikkei esimerkiksi hiljattain uutisoidussa 26 vuoden osa-aikaisuudessa ollutkaan kyse suoranaisesti vuokratyöstä. Vanhala-Harmasen mukaan työ pirstaloituu ja tulevaisuudessa työ tehdään useammalle asiakkaalle ja useammassa toimipisteessä.

– Tätähän me teemme, keräämme erilaisia hajallaan olevia työtilaisuuksia ja pyrimme tarjoamaan kokonaisuuksia työntekijöille.

Eri paikoista haettava elanto huolestuttaa monia, mutta Opteamin toimitusjohtajan mukaan joustavuus saa myös jatkamaan vuokratöissä.

– Olen kuullut sellaistakin, että työntekijöillemme on tarjottu vakituista työtä asiakasyrityksestämme, mutta he eivät ole halunneet ottaa sitä vastaan. Jos työ on yksitoikkoista, toimipisteiden ja työyhteisöjen vaihtelu voi olla se kiva juttu.

Lähde: Taloussanomat