Osti 100 hengen firman, palkkaa 50 lisää… koska ”suomalaisen rakennuskannan tekninen arvo on romahtanut”

Toimitusjohtaja Marko Malmivaara osti Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy:n koko osakekannan Anticimex Oy:ltä. Kaupan seurauksena yhtiön nimi muuttuu Raksystems Insinööritoimisto Oy:ksi.

Raksystems keskittyy jatkossa rakennusten kuntotutkimuksiin ja korjausrakentamisen konsultointiin. Raksystemsin palveluksessa on 100 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 11,6 miljoonaa euroa. Yhtiö on maan johtava kuntotarkastusyritys.

Anticimex keskittyy puolestaan jatkossa tuhoeläintorjuntaan ja elintarvikehygieniaan, joissa se on markkinajohtaja Suomessa. Anticimexin markkinaosuus Suomessa on 55 prosenttia.

Anticimex kuuluu ruotsalaiseen Anticimex Groupiin, jonka omistaa EQT. Anticimex Groupin henkilöstön määrä on yli 3500.

Marko Malmivaara, joka osti kaupassa itse vuonna 1989 perustamansa yrityksen takaisin, sanoo että suomalaisen rakennuskannan tekninen arvo on romahtanut viimeisten 20 vuoden aikana ja edelleenkin 95 prosenttia miljoonasta omakotitalosta on vailla säännöllistä tarkastusta.

”Tavoitteenamme on kasvattaa henkilöstön määrää tulevien 2-3 vuoden aikana 50:llä rekrytoimalla uusia asiantuntijoita, kouluttamalla lisää kuntotarkastajia sekä tekemällä yritysostoja”, kertoo toimitusjohtaja Marko Malmivaara.

”Haluamme edelleen kasvattaa markkinaosuuttamme Suomessa fokusoimalla toimintaamme tuhoeläintorjuntaan ja elintarvikehygieniaan pystyäksemme palvelemaan asiakkaitamme markkinoiden parhailla ratkaisuilla”, kertoo Anticimex Oy:n hallituksen puheenjohtaja Thomas Hilde.

Yhtiöt jatkavat edelleen kiinteää yhteistoimintaa monilla alueilla kuten piilovirhevakuutuksissa sekä asiakkuuksissa.

Lähde: Talouselämä