Nuorten innovaatiokisan voitto Turkuun

Luostarivuoren lukio Turusta on voittanut valtakunnallisen Tartu Ideaan -kilpailun.

Innovaatiokilpailussa etsittiin tänä vuonna ratkaisuja nuorisotyöttömyyteen uusien bisnesideoiden kautta.

Kilpailuun osallistui yli 800 nuorta. Finaalin valituilla yhdeksällä joukkueella oli jokaisella kolme minuuttia aikaa esitellä ehdotuksensa tuomaristolle ja kannustusjoukoille.

Luostarivuoren lukio osallistui kisaan sovelluksella, joka yhdistää sijaintitietoja ja potilastietokantoja yhdellä napin painalluksella hyödyntäen matkapuhelinverkkoa. Sovellus oli nimetty HätäAppuksi.

– Idea lähti aidosta halusta parantaa ihmisten oloja. Finaali oli tosi jännä paikka, mutta esitys meni odotuksia paremmin. Kilpailu on ollut mielettömän hieno kokemus. Toivottavasti idean toimivuutta päästään kokeilemaan käytännössä, voittajajoukkueen Mikael Remes, Eemeli Vapamaa ja Otto Hanski hehkuttivat onnellisena.

Kisan tuomaristo arvioi ideoiden uutuutta, luovuutta, kehityskelpoisuutta ja esitystapaa. Tuomaristoon kuului edustajia muun muassa Dna:lta, Puolustusvoimista, Tekesistä ja Keksintösäätiöstä.

– Tartu Ideaan -kisassa nuoret harjaantuvat nykyajan työelämässä tarvittaviin taitoihin, kuten idean konseptointiin, esittelyyn sekä palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen, Innokampuksen toiminnanjohtaja Rami Saarniaho kertoo.

Voittajajoukkue nimettiin Suomen idearikkaimmaksi joukkueeksi ja samalla heidän koulunsa sai innovatiivisin lukio -tittelin. Voittajat palkittiin Suomalaisten keksijöiden tukisäätiön lahjoittamalla 1 500 euron stipendillä.

Toiseksi kisassa sijoittui Vuosaaren lukio ja kolmannen sijan nappasi Hämeenlinnan lyseon lukio.

Finaali pidettiin tänään DNA Talolla, Helsingissä ja loppukilpailua oli mahdollista seurata suorana netissä.

Lähde: Turun Sanomat