Tarja Filatov: Monet kunnat ovat jo vaikeuksissa aktivointivelvoitteen kanssa

”Kuntien vastuu työmarkkinatuen maksusta ja aktivoinnista kasvaa. Maksuvastuun siirto kunnille edellyttää, että kunnilla on mahdollisuus tarjota aktiivitoimia pitkään työttömänä olleille ihmisille”, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov tiedotteessa.

Filatov sanoo, että nyt monet kunnat, joissa on yt-neuvottelut käynnissä, ovat vaikeuksissa aktivointivelvoitteen kanssa.

Filatovin mukaan työelämä-ja tasa-arvovaliokunta haluaa muuttaa hallituksen esitystä siten, että työsopimuslain lisätyön ja takaisinottovelvoitteen hyvä tarkoitus ei vaarannu, mutta samaan aikaan työpajojen työllistäminen on mahdollista.

Filatov muistuttaa, että kuntien työpajat eivät vaaranna muuta kuntatyötä. Jos lainsäädäntöä ei täsmennetä, kuntien ainoaksi aktivointivälineeksi jää kuntouttava työtoiminta.

”Tämä ei voi olla aktiivisen työvoimapolitiikan tarkoitus. Jo nyt kuntouttavaa työtoimintaa käytetään liian usein tilanteissa, joissa varsinainen tuettu palkkatyö olisi oikeampi väline”, sanoo Filatov tiedotteessa.

Filatov puhui tänään Lahdessa Työttömyyden Tetris -tilaisuudessa.

Lähde: Talouselämä