If tuo lähes 200 työpaikkaa Turkuun

If tuo lähes 200 työpaikkaa Turkuun

Vahinkovakuutusyhtiö If siirtää toimintojaan Turkuun. Yhtiö aikoo keskittää asiakaspalvelukeskustoiminnot Turkuun ja Espooseen.

Toimitusjohtaja Timo Vuorinen kertoo, että Turun työntekijämäärä kasvaa uuden strategian seurauksena nykyisestä 840 hengestä noin tuhanteen.

– Turku on tässä voittajakunta, Vuorinen sanoo.

If oli viime vuonna Turun Sanomien tekemän tutkimuksen mukaan Varsinais-Suomen seitsemänneksi suurin työllistäjä.

Muutoksen takia If aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat Oulun, Kuopion ja Tampereen palvelukeskuksia sekä Tampereen autoliikepalvelun, konttoriverkoston ja it-toimintojen henkilökuntaa. Yt-neuvottelujen piirissä on 340 henkeä. It-toimintojen uudelleenorganisoinnin takia yhtiö arvioi toiminnoista katoavan enintään 20 työpaikkaa.

Muuten muutos ei aiheuta väen vähentämistä, vaan työntekijöille tarjotaan mahdollisuutta muuttaa töihin uudelle paikkakunnalle eli Turkuun. Kynnys muuttaa esimerkiksi Oulusta ja Kuopiosta Turkuun on monelle korkea. If on jo aloittanut Turussa uusien työntekijöiden hakemisen.

Vuorinen kertoo, että Turussa löytyy kohtuullisen hyvin osaavia työntekijöitä. Kaupungissa on paljon alan koulutusta, mikä tuo kaupunkiin nuoria ihmisiä. Turkuun muuttamista taas avittaa kaupungin kohtuullinen hintataso.

Lähde: Turun Sanomat