Turkulaismiehet uskovat Kalevalan voimaan pelimaailmassa

Pelialalle valmistuu jatkuvasti uusia osaajia, mutta työpaikkojen saaminen ilman hyvää cv:tä voi olla kiven alla. Alalle Turusta valmistunut Aku Jauhiainen päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman yrityksen yhdessä opiskelukavereidensa kanssa. Mukaan lähti Jauhiaisen lisäksi neljä saman vuosikurssin opiskelijaa.

Ideaa ensimmäiseen peliin kehiteltiin yhdessä. Pelin tyyliksi valikoitui ilmaisten ja yksinkertaisen casual-pelin sijaan enemmän aikaa vaativa ja syvyyttä omaava premium-peli.

– Halusimme tehdä vähän isomman pelin, sillä casual-pelejä on niin paljon, että näkyvyyden saaminen on vaikeaa.

– Lisäksi me kaikki tykkäämme pelata tämäntyyppisiä pelejä, yritystä perustamassa ollut Hannu Puras lisää.

Pelin teemaksi valikoitui yhteisten aivoriihien tuloksena Kalevala. Nyt jo pitkälle kehitetty Northbound -peli on suunniteltu iOS-alustalle.

– Uusia roolipelejä ei ole tableteille vielä kovin paljon. Taustalla oleva mytologia toimii hyvänä tarinana, jonka on jo todettu toimivan, Puras perustelee.

Kalevalan tai pohjoismaisen mytologian tuntemusta ei pelissä kuitenkaan vaadita, joten pelin odotetaan herättävän kiinnostusta myös kansainvälisissä rahoittajissa.

– Pelissä luodaan Kalevala uudelleen, Jauhiainen tiivistää.

Miehet näkevät, että nimenomaan tablettialustalle tekeminen on tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu.

– Pelialalla kilpaillaan aina parhaimpia vastaan. Ja pc-puolella pelejä on paljon, Jauhiainen sanoo.

– Mutta pc-pelaajatkin ovat siirtymässä pikkuhiljaa tabletille, Puras ennustaa.

Pelin kehittäminen vaatii yrittäjiltä monenlaista osaamista.

– Ensinnäkin tarvitaan luovuutta, että keksitään peliin sisältö. Sen jälkeen tarvitaan joku, joka osaa kiteyttää idean. Sitten tarvitaan joku, joka osaa tehdä ideasta hahmon ja joku, joka osaa koodata 3D-hahmon tekemään jotain 3D-ympäristössä. Sitten vielä tarvitaan musiikkimies, Puras kertoo.

Tällä hetkellä FakeFishissä työskentelee ELY-keskuksen starttirahalla toimivien viiden perustajan lisäksi kolme harjoittelijaa. Yhdelle olisi kuitenkin vielä tarvetta.

– Käsikirjoittajaa meillä ei ole, sellaisen vielä tarvitsisimme, Puras sanoo.

Northbound -peli on tarkoitus saada valmiiksi ensi kesään mennessä. Maaliskuussa miehille koittaa näytön paikka, kun peliä on tarkoitus esitellä San Franciscossa mahdollisille rahoittajille.

– Pelialalla haasteellisinta on se, että rahaa kyllä on, mutta sitä ei välttämättä haluta laittaa kiinni, sillä pelin myynnistä ei voi etukäteen olla varma, Jauhiainen sanoo.

– Toisaalta San Francisco on pelialan rahoituksen keskittymä, Puras lisää.

FakeFish

 

Yrityksen nimi FakeFish on suoraan suomennettuna valekala. Tämä puolestaan on sanamuunnos sanasta Kalevala, johon yrityksen ensimmäinen peli perustuu.

Lähde: Turkulainen