Silja Linen entinen konesali sai uuden elämän

Turun keskustassa sijaitsevassa Silja Linen entisessä konesalissa bittivirrat liikkuvat taas.

Turkulainen Euronic Oy, joka tunnetaan Domainkeskus-palvelustaan, sai nelisen kuukautta kestäneen urakkansa juuri valmiiksi. Muutaman vuoden tyhjillään ollut konesali modernisoitiin suurelta osin uudelleen. Kapasiteettia riittää nyt Domainkeskuksen omien asiakkaiden lisäksi reilusti myös ulkopuolisille toimijoille niin pieniin kuin suuriinkin hankkeisiin.

Yritysten liiketoiminta kokoon katsomatta rakentuu nykyään kasvavissa määrin verkkopalveluiden varaan. Toimintojen kahdentaminen eri konesaleihin ei ole enää vain suurten yritysten etuoikeus, vaan myös PK-yritysten ulottuvilla.

– Turku on sijaintinsa puolesta loistava juuri tähän tarkoitukseen. Erinomaiset runkoverkkoyhteydet, ideaalinen etäisyys pääkaupunkiseudun konesaleista ja edullinen kustannustaso ovatkin herättäneet kiinnostusta alan yrityksissä, kertoo Euronic Oy:n toimitusjohtaja Pekka Salo.

Euronic Oy:n henkilökunnan määrä on tuplaantunut muutamassa kuukaudessa ja lisää osaavia ihmisiä tullaan tarvitsemaan ensi vuoden aikana.

– Suomessa on onneksi varsin hyvin tarjontaa koulutetuista ICT-alan ihmisistä, toteaa rekrytoinnista vastaava Esko-Matti Tuominen.

– Juuri tällä hetkellä työn alla on myyntikonttori perustaminen pääkaupunkiseudulle, Tuominen lisää.

Lähde: Rannikkoseutu