Luottamusmies epävarmana Microsoft-uutisesta: Kaikki on vielä spekulaatiota

Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että ohjelmistoyhtiö Microsoft suunnittelee henkilöstövähennyksiä, jotka koskisivat myös entisiä nokialaisia. Luottamusmies Kalle Kiili ei lietso paniikkia, mutta jää odottelemaan, mitä tapahtuu.

– Kyllähän tuo tuli yllätyksenä, mutta toistaiseksi on kysymys vielä spekuloinneista. Ikävän kuuloistahan tuo on, mutta toistaiseksi täytyy uskoa, että se ei pidä paikkaansa irtisanomisten puolesta, sanoo Kiili.

Kesälomalta tavoitettu Kiili ei ole ehtinyt keskustella uutistoimisto Bloombergin uutisoimasta Microsoft-uutisesta kollegoidensa kanssa.

– Kyllä haluan ainakin uskoa siihen, että nämä irtisanomiset menevät Suomessakin lain mukaan. Ja nythän irtisanomisista ei vielä ole ilmoitettu, että niitä mahdollisesti harkitaan. Ne pitää yhteistoimintamenettelyn kautta kuitenkin mennä, mikäli sellaisia on tulossa.

– Niin kauan kuin mitään neuvotteluja ei käynnistetä, olen siinä uskossa, että mitään tällaisia ei ole tulossa.

Ei piruja seinille, mutta ”joku totuus takana”

Kalle Kiili arvelee irtisanomisspekulaatioiden kumpuavan siitä, että yritysten on tehtävä jotain. Joskus jokin spekulaatio osuu oikeaankin.

– Onhan Microsoft valtavan iso talo, jossa on valtavasti työntekijöitä. Toisaalta siellä on myös kassaa. Toivottavasti siellä tajutaan paremmin kuin edellisen työnantajan puolella, että säästämällä ei uusia tuotteita synny, vaan se tapahtuu investoimalla.

Kalle Kiilin mukaan irtisanomisspekulaatioihin on pakko suhtautua rauhallisesti.

– Ei ole mitään syytä lietsoa paniikkia tai maalata piruja seinille. Se ei auta asiaa, mutta kyllähän tuossa on varmasti joku totuus takana, kun näitä tehdään. Jäädään odottelemaan, mitä tapahtuu.

Microsoftille siirtyi Nokia-kauppojen myötä 4 700 henkilöä.

Bloombergin uutisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Talouselämä.

Mistä on kyse?

Amerikkalainen uutistoimisto Bloomberg uutisoi Microsoftin suunnittelevan henkilöstövähennyksiä

Uutistoimiston mukaan irtisanomiset koskisivat myös entisiä nokialaisia Suomessa

Luottamusmies Kalle Kiili Tampereelta ei lietso paniikkia, mutta jää odottelemaan, mitä tapahtuu

Luottamusmies Kalle Kiili Tampereelta myöntää, että amerikkalaisen uutistoimiston väitteet Microsoftin mahdollisista irtisanomisista tulivat yllätyksenä.

Lähde: Yle Uutiset | yle.fi.