Itella irtisanoo 495 työntekijää

Itella Postin perusjakelun eli päiväpostin jakelun yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.  Vakituista henkilöstä koskeva irtisanomismäärä väheni 495:een. Alkuperäinen irtisanomistarve oli 800.

Yt-neuvottelujen piiriin kuului Varsinais-Suomessa noin 700 työntekijää. Posti ja logistiikka-alan unionin alueellinen pääluottamusmies Jussi Saariketo arvioi lopputuloksen merkitsevän maakunnassa useiden kymmenien työntekijöiden irtisanomista.

Kaikista neuvottelujen piirissä olevista kokoaikaisista työntekijöistä enintään 180 osa-aikaistetaan. Työtä vähennetään myös luonnollisen poistuman, vapaaehtoisten järjestelyjen ja määräaikaisten päättymisten kautta.

Itella sopeuttaa toimintaansa perinteisen postin vähentymiseen, joka on seurausta sähköisen viestinnän nopeasta lisääntymisestä. Viime vuonna kirjeitä ja lehtiä jaettiin yli 100 miljoonaa kappaletta vähemmän kuin aikaisemmin. Vähenemisen odotetaan kiihtyvän edelleen.

Paikkakuntakohtaiset vaikutukset selviävät työntekijäkohtaisten keskustelujen jälkeen. Itella-konsernin henkilöstömäärä on noin 26 000.

Lähde: Aamuset, 13.3.2014