Karkkitehdas aloitti toimintansa Kaarinassa

Karkkimaailma Oy:n karkkitehdas aloitti toimintansa tänään Kaarinassa. Yrityksen ovat perustaneet kaksi entistä Leafin työntekijää, Tommi Heikkonen ja Timo Linte. Yhteensä miehillä on yli 40 vuoden kokemus makeisten valmistuksesta.

Karkkimaailma työllistää kesään mennessä noin kymmenen työntekijää. Yrityksen tavoitteena on saavuttaa parissa vuodessa muutaman prosentin osuus Suomen makeismarkkinoista.

Karkkitehdas valmistui entisiin leipomotiloihin Turku–Helsinki-moottoritien varteen neljässä kuukaudessa. Tilaa on 1 200 neliötä. Karkkimaailma osti Kanadasta lähes 20 metriä pitkän makeiskoneen, jolla voi valmistaa viisi miljoonaa kiloa karkkia vuodessa.

– Koneen kapasiteetti on noin kymmenen kertaa suurempi kuin kuivatuskapasiteetti. Jos makeisten kysyntä on suurta, voimme nopeasti kasvattaa kokonaiskapasiteettia laajentamalla kuivatustilaa. Rakennussuunnittelu on jo aloitettu, Tommi Heikkonen sanoo.

– Valmistamme alkuun hedelmä-, salmiakki- ja marmeladimakeisia irtomyyntiin. Ensi vuoden aikana makeisia pakataan myös omalla tuotemerkillämme karkkipusseihin ja -rasioihin. Olemme löytäneet yhteistyökumppaneiksi paikallisia, pieniä pakkausvalmistajia, Heikkonen sanoo.

Virallisesti tehtaan avasivat tänään Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo ja Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta. Petteri Orpon mielestä Suomi tarvitsee pieniä, innovatiivisia yrityksiä, joista voi kasvaa suuria.

Turun Sanomat kertoi karkkitehtaan avautumisesta jo elokuussa.

Lähde: Turun Sanomat 5.11.2012