Uudenkaupungin autotehdas jatkaa lomautuksia

Valmet Automotiven tuotannon lomautukset jatkuvat syksyn kuluessa. Alkuvuodesta Uudessakaupungissa lomautettiin toistaiseksi noin 250 henkilöä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Lisäksi lomautukset koskivat määräaikaisesti vajaata 500 auton valmistajaa.

– Nyt lomautukset koskevat noin 500 henkeä ja ne ajoittuvat syksyn sekä loppuvuoden kuukausille, kertoo viestintäjohtaja Teija Åhlman Valmet Automotivelta.

Syy on sama kuin keväällä: hybridiurheiluauton Fisker Karman heikko myynti maailmalla. Myynti- ja sitä kautta tuotantomäärät ovat pysyneet eri lähteiden mukaan pieninä. Tarkkoja myyntilukuja ei ole julkisuuteen vuodettu. Uudenkaupungin autotehtaalla ei ole kuitenkaan painettu tuotantoa kokonaisuudessaan alas.

Suunnittelussa ja tuotannossa valmistellaan kovaa vauhtia Mercedes-Benzin A-sarjan tuloa Uuteenkaupunkiin. Samoin valmisteluvaiheessa on venäläisen Marussia Motorsin urheiluauton valmistuksen käynnistäminen.

– Kuten aiemmin, turvaudumme myös nyt lomautuksiin, emmekä missään nimessä irtisanomisiin. Uudet sopimukset takaavat työllisyyttä lähivuosina ja haluamme aidosti pitää kiinni osaavista autoalan ammattilaisista, Åhlman painottaa.

Valmet Automotive etsii tuleville vuosille lisää työntekijöitä Uuteenkaupunkiin. Haussa on niin tuotannon kuin toimihenkilöpuolenkin osaajia.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

Lähde: Turun Sanomat 29.8.2012