Valmistu töihin! -kiertue taistelee nuorisotyöttömyyttä vastaan

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK käyvät taistoon nuorten työttömyyttä vastaan. Valmistu töihin! -kiertueen tehtävänä on etsiä keinoja valmistuvien nuorten työllistämiseksi ja samalla herättää keskustelua siitä, mikä on nuoren asema työelämässä.

”Kuulemme usein, että nuorten pitäisi nähdä koulutus työnä. Suurin osa nuorista katsookin, että koulutus ratkaisee edessä olevan työuran. Jos työmarkkinat kuitenkin torjuvat ammattikoulutuksen saaneet nuoret, kokevat he syystäkin tulleensa petetyiksi. Tällä kampanjalla haluamme osoittaa elinkeinoelämän vastuullisuutta ja tukea nuorten työllistymisen suhteen”, toteaa TAT:n toimitusjohtaja Kari Väisänen.

Tammikuussa 2012 Suomessa oli työ- ja elinkeinoministeriön mukaan 33 400 alle 25-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Nuorisotyöttömyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi se, että vasta valmistuneella nuorella ei usein ole alaltaan vahvaa työkokemusta.

Helsingissä avattu kiertue suuntaa tiensä seuraavaksi Kuopioon (23.4.), mutta myös Turku (2.5.) ja Oulu (15.5.) ovat kevään vierailukohteita. Syksyllä vuorossa ovat Tampere, Lahti, Rovaniemi ja Seinäjoki.

Lähde: Taloudellinen tiedotustoimisto, lue koko artikkeli