Kaupan ala sopuun koululaisten kesäharjoittelusta

Kaupan alan työnantajat ja työntekijöiden ammattiliitto ovat päässeet sopuun koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa-ohjelman ehdoista.

Ohjelma on parikymmentä vuotta vanha, mutta tänä vuonna sen toteutumista uhkasi Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliiton (Pam) kiista siitä, voidaanko ohjelmaa toteuttaa myös järjestäytymättömissä yrityksissä.

Sopuun päästiin nyt siitä, että ohjelmaa voidaan toteuttaa järjestäytymättömissä yrityksissä, jotka ilmoittautuvat Kaupan liitolle. Kaupan liitto antaa tiedot Pamille ohjelmaan osallistuvista yrityksistä sekä ohjeistaa niitä.

Molempien järjestöjen johtajat ovat tyytyväisiä sopuun pääsystä.

”Kesätyö on nuorille ensimmäinen kosketus työelämään. Työnantajilla on hieno mahdollisuus antaa nuorille työelämästä ja kaupan alasta hyvä ja reilu kuva. Myös henkilöstöllä on merkittävä rooli siinä, että nuori viihtyy työssä”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

Pamin puheenjohtaja Ann Selin puolestaan painottaa sitä, että koululaisten kesäharjoittelu tapahtuu turvallisissa olosuhteissa.

”Kesäharjoittelun luomien positiivisten kokemusten kautta on mahdollista lisätä kaupan alan houkuttelevuutta mahdollisena tulevaisuuden työpaikkana. On myös tärkeää, että nuoret ylipäänsä saavat kokemusta työelämästä”, Selin toteaa.

Lähde: Helsingin Sanomat 13.4.2012