Nokia leikkaa rajusti Suomessa – Salon tehdas jatkaa normaalisti

Matkapuhelinyhtiö on turvautumassa Suomessa suuriin irtisanomisiin. Työ- ja elinkeinoministeriö on alkanut valmistautua asian yhteistyössä Nokian kanssa.

- Kyseessä on ylivoimaisesti suurin rakennemuutos, mitä koskaan ennen on kohdistunut uuteen teknologiaan Suomessa, sanoo elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) Kauppalehdelle.

Pekkarinen ei kerro irtisanottavien tarkkaa lukumäärää. Muutama vuosi sitten Nokia irtisanoi esimerkiksi Jyväskylässä 320 työntekijää. Pekkarisen mukaan nyt on kyse ”aivan eri mittaluokasta”.

Kyseessä voi olla siis jopa tuhansia työpaikkoja.

- Työ- ja elinkeinoministeriössä käynnistetään välittömästi toimet rakennemuutoksen hallituksi hoitamiseksi yhteistyössä Nokian kanssa, Pekkarinen sanoo.

Hänen mukaansa tavoitteeksi asetetaan mahdollisimman monelle Nokian ja sen alihankkijoiden työntekijöille uuden uran löytäminen.

Vähennykset johtuvat käyttöjärjestelmä Symbianin alasajosta. Työllisyysvaikutukset kohdistuvat keskeisimmille tuotekehityspaikkakunnille eli Ouluun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle.

-Tuotantostrategia ei ole muuttunut. Esimerkiksi Salon tehtaalla valmistus jatkuu normaaliin tapaan, sanoo Nokian tiedottaja Henna Pelkola.

Lähteet: Kauppalehti 11.2.2011 ja Iltalehti 11.2.2011