Ulkomainen rakennustyövoima kasvussa – myös suomalaisrakentajien työllisyys parantunut

Rakennusteollisuus RT toteutti talonrakennustoimialan jäsenyrityksilleen työvoimakyselyn nyt neljäntenä peräkkäisenä vuonna. Tulokset muodostavat läpileikkauksen työmaiden työvoimasta marraskuun alussa. Yrityksiltä tiedusteltiin muun muassa niiden työmaiden ja työntekijöiden määrää sekä työvoiman rakennetta kyseisellä hetkellä.

”Ulkomainen työvoima näyttää paikkaavan suomalaisia tekijöitä etenkin siellä mistä näistä on puutetta. Täystyöllisyyteen esimerkiksi Uudellamaalla on käytännössä mahdoton päästä, koska työnhakijoiden osaaminen ja tarjolla olevat työtehtävät eivät aina kohtaa tai hakijoiden työkyky voi olla heikentynyt. Lisäksi alueittaiset erot ovat suuria. Tänä päivänä reissumiehet tulevat entistä harvemmin muualta Suomesta ja yhä useammin muista maista”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti sanoo.

Työllisyystilanne on parantunut tänä vuonna rakentamisen elpymisen myötä, ja rakennusalan työttömien työnhakijoiden määrä koko Suomessa on 12 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Luvut käyvät ilmi Työ- ja elinkeinoministeriön lokakuisesta työllisyyskatsauksesta.

Lähde: Rakennusteollisuus RT 29.11.2010, lue koko tiedote ja työvoimatiedustelu