Infotorilta apua maahanmuuttajien ongelmiin

Maahanmuuttajille on avattu uusi neuvontapiste. Linnankatu 55:ssä sijaitsevalla Infotorilla halutaan helpottaa maahanmuuttajien kotoutumista tarjoamalla apua heidän omalla kielellään.

– Tämä on vielä aika ainutlaatuista, sillä omakielistä neuvontaa on tarjolla Suomessa vain Tampereella ja Helsingissä. Suullinen tiedonvälitys on todettu tosi tehokkaaksi, etenkin kun se tehdään vielä omalla kielellä, toteaa projektipäällikkö Marjatta Nieminen.

Infotori on osa Maahanmuuttajien palveluohjaushanketta (Palo), ja sen rahoituksesta vastaavat valtion ohella Turun kaupunki ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Maksutonta neuvontaa saa albanian, arabian, englannin, kurdin, persian, somalin, thain ja venäjän kielillä.

Tietyille kielille saa apua tiettyinä päivinä, ja neuvontapisteeseen voi tulla suoraan päivystysaikana tai ajanvarauksella. Eri kielillä tapahtuvista neuvontapalveluista vastaa Varsinais-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto, jolta palvelu ostetaan.

Vaikka Infotorilta maahanmuuttaja saa apua kotoutumiseen, keskeistä uuteen maahan asettumisessa on työ- tai opiskelupaikan löytäminen. Se on entistä vaikeampaa taloustaantuman aikana.

Lähde: Turkulainen 16.12.2009, lue koko artikkeli