Saatko sinä potkut?

Moni kuvittelee, että viimeksi yritykseen tulleet joutuvat lähtemään ensimmäisinä, kun väkeä aletaan vähentää. Toinen sitkeä käsitys on, että alaikäisten vanhemmille ei saisi antaa potkuja ensimmäisten joukossa. Nämä seikat vaikuttavat kuitenkin lähinnä vain teollisuusyritysten irtisanomisiin, sillä niistä on sovittu SAK:n ja Toimihenkilöunionin alaisten teollisuuden alojen ja kuljetusalan työehtosopimuksissa. Teollisuudessa suojellaan myös esimerkiksi työtapaturmassa osan työkyvystään menettäneitä.Toimihenkilökeskusjärjestön STTK:n lakimies Juri Aaltonen arvioi, että irtisanomisjärjestys koskee palkansaajien vähemmistöä. Esimerkiksi palvelualoilla tai kuntien ja valtion työntekijäpuolella ei tällaisia ole.

Irtisanomisjärjestyksen perusidea on, että tärkeitä ammattilaisia ei panna pihalle. Toisin kuin sitä luotaessa 40 vuotta sitten ajateltiin, nykyisin tämä joukko ei aina enää tarkoita firmassa pisimpään olleita. Voi olla, että johto katsoo tuoreimman tulokkaan aarteeksi, josta ei haluta luopua.

Tärkeimmät potkusäännöt:

♦ Jos työn määrä vähenee, yritys saa irtisanoa.
♦ Potkuja ei saa antaa sukupuolen, iän, etnisen alkuperän, seksuaalisen suuntautumisen, vammaisuuden, mielipiteen, uskonnon tai lailliseen lakkoon osallistumisen takia.
♦ Jos yritys antaa potkut vaikkapa tietylle ikäryhmälle, se voi rikkoa yhdenvertaisuuslakia.
♦ Raskaus ja perhevapaat sekä luottamustehtävät suojelevat työntekijää.
♦ Irtisanomisen jälkeen yrityksen pitää ottaa työttä jäänyt takaisin, jos se yhdeksän kuukauden aikana tarvitsee ammattitaitoa, jota tällä on.
♦ Irtisanomisen voi riitauttaa.
♦ Laittomasti pois potkittu voi saada korvauksia, mutta yrityksen ei tarvitse ottaa häntä takaisin.

Lähde: Taloussanomat 7.12.2009, lue koko artikkeli